Ruby chokoladekage 12
Her har du en opskrift på en fantastisk lækker chokoladekage, der er lidt udover det sædvanlige. Opskriften består af en skøn marcipan-cookiebund toppet med en ruby chokolademousse. Kagen pyntes med friske bær. En smuk kage, der med garanti vil imponere dine gæster.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Marcipan-cookiebund
- 140 g Sukker
- 100 g Æggehvider
- 7 g Bagepulver
- 5 g Vaniljesukker
- 50 g Hindbærmarmelade
-
Ruby chokolademousse
- 3 dl Piskefløde
- 1 bl. Husblas
-
Pynt
- Friske Bær
- Skovsyre
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Marcipan-cookiebund
- Bland marcipan og sukker godt sammen.
- Tilsæt æggehviderne lidt af gangen.
- Tilsæt derefter bagepulver og vaniljesukker.
- Tilsæt til sidst de groft hakkede mandler. Det hele blandes godt sammen, og hældes op i en smurt springform på ca. 20 cm.
- Bag massen ved 185 grader varmluft i ca. 35-40 min.
- Efter bagning stilles bunden til afkøling. Når bunden er kølet af, smøres et tyndt lag hindbærmarmelade på.
Ruby chokolademousse
- Kom husblas op i en skål med koldt vand.
- Kog 1,5 dl fløde op, og hæld over Ruby-knapperne, hvorefter husblassen vrides fri for vand og tilsættes.
- Det hele piskes godt sammen med en elpisker, og sættes til side på køkkenbordet, indtil massen falder til stuetemperatur.
- Pisk 1,5 dl fløde til flødeskum, og vend flødeskummen i chokolademassen. Rør godt rundt, og hæld til sidst hele moussen oven på den afkølede cookiebund.
- Sæt kagen i køleskabet til dagen efter.
Pynt
- Når kagen er kølet helt af, tages den ud af springformen, og pyntes med friske bær, skovsyre og ODENSE choko-karamelkugler. Kagen kan også pyntes efter eget ønske.
Tip
Se flere opskrifter på chokoladekage her.