Forårslagkage 12
Her får du opskriften på en flot og nem forårslagkage med vaniljecreme og blomsterpynt af fondant. Kagen inddeles i lag af vaniljecreme og lagkagebund. Forårslagkagen kan selvfølgelig overtrækkes med din ønskede farve!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Lagkagebunde
- 150 g Farin
- 150 g Sukker
- 2,50 dl Olie
- 4 Æg
- 1 tsk Bagepulver
- 300 g Hvedemel
- 1 tsk Natron
- 2 tsk Kanel (stødt)
- 0,50 tsk Ingefær (stødt)
- 1 knsp. Salt
-
Creme
- 3,50 dl Sødmælk
-
Smørcreme
- 100 g Smør
- 50 g Flormelis
- 1 tsk Vaniljesukker
-
Pynt
-
300 g
-
150 g
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør farin og sukker sammen. Tilsæt olien og et æg ad gangen og rør rundt. Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og salt og rør det i dejen.
-
Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm og bag ved 160°C i ca. 40-45 min.
-
Hæld indholdet fra posen med ODENSE Vaniljecreme i en skål, og tilsæt sødmælken. Pisk blandingen med en håndmixer i 5 min. på højeste niveau.
-
Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til en luftig smørcreme.
-
Når kagen er afkølet kan den deles i det antal bunde som man ønsker. Vaniljecremen fordeles på kagebundene. Smørcremen smøres i et tyndt lag uden på kagen, så kagen nemt kan overtrækkes med grøn fondant.
-
Rul grøn fondant ud til en stor rund cirkel (ca. Ø 35 cm) og overtræk kagen. Rul hvid fondant ud og udstik blomster. Blomsterne limes på kagen med spiseligt lim.
Tip
Brug spiseligt lim af tylospulver til at lime blomsterne fast på kagen.
Tilsæt 1 blad husblas til vaniljecremen for at få et skarpere snit og en fastere creme.
Find flere lagkageopskrifter lige her