Sværhedsgrad
Arbejdstid
50 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Forårslagkage 12

Her får du opskriften på en flot og nem forårslagkage med vaniljecreme og blomsterpynt af fondant. Kagen inddeles i lag af vaniljecreme og lagkagebund. Forårslagkagen kan selvfølgelig overtrækkes med din ønskede farve!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

  • Lagkagebunde

  • 150 g Farin
  • 150 g Sukker
  • 2,50 dl Olie
  • 4 Æg
  • 1 tsk Bagepulver
  • 300 g Hvedemel
  • 1 tsk Natron
  • 2 tsk Kanel (stødt)
  • 0,50 tsk Ingefær (stødt)
  • 1 knsp. Salt
  • Creme

  • 3,50 dl Sødmælk
  • Smørcreme

  • 100 g Smør
  • 50 g Flormelis
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • Pynt

  • 300 g
  • 150 g

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Rør farin og sukker sammen. Tilsæt olien og et æg ad gangen og rør rundt. Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og salt og rør det i dejen.
  2. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm og bag ved 160°C i ca. 40-45 min.
  3. Hæld indholdet fra posen med ODENSE Vaniljecreme i en skål, og tilsæt sødmælken. Pisk blandingen med en håndmixer i 5 min. på højeste niveau.
  4. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til en luftig smørcreme.
  5. Når kagen er afkølet kan den deles i det antal bunde som man ønsker. Vaniljecremen fordeles på kagebundene. Smørcremen smøres i et tyndt lag uden på kagen, så kagen nemt kan overtrækkes med grøn fondant.
  6. Rul grøn fondant ud til en stor rund cirkel (ca. Ø 35 cm) og overtræk kagen. Rul hvid fondant ud og udstik blomster. Blomsterne limes på kagen med spiseligt lim.

Tip

Brug spiseligt lim af tylospulver til at lime blomsterne fast på kagen.

Tilsæt 1 blad husblas til vaniljecremen for at få et skarpere snit og en fastere creme.

 

Find flere lagkageopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften