Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 5 anmeldelser

Pistacie lagkage 10

Her får du opskriften på den flotteste pistacie lagkage. Kagen pyntes med små hvide blomster, der er stukket ud af hvid marcipan, hvide stedmoderblomster og lidt frisk mynte. Se inspiration på foto og opskriften nedenfor.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Pisk æg og sukker til en luftig masse - der skal piskes ret længe, før massen bliver rigtig luftig.
  2. Derefter sigtes hvedemel og bagepulver over i æggemassen og det hele vendes forsigtigt sammen, så man ikke pisker luften ud af æggene. Dejen hældes i en smurt bageform på 20 cm i diameter og bages ved 200°C i ca. 30 min.
  3. Prik i midten af bunden for at tjekke, om den har fået nok. Når bunden er bagt færdig, skal den køles helt af, inden den vendes ud af formen.
  4. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
  5. Pisk derefter mascarponen sammen med dessertmassen med pistaciesmag, flormelis, vaniljesukker og æggeblommer til massen har en ensartet konsistens.
  6. Vrid husblassen fri for vand og smelt den forsigtigt i en lille gryde. Kom den derefter i pistaciemassen - der skal piskes rigtig godt imens husblassen hældes over. Til sidst piskes fløden til en ret fast flødeskum, som vendes over i pistaciemassen, det hele blandes godt sammen og er nu klar til brug.
  7. Samling: Den kolde lagkagebund deles i 3-4 tynde bunde og den nederste bund lægges tilbage i springformen eller i en anden kagering af sammen størrelse. Derefter kommes der en smule pistaciecreme på. Læg derefter endnu en bund på kagen, efterfulgt af pistaciecreme, og derefter sidste lag bund med pistaciecreme. Sørg for at det øverste lag pistaciecreme har en pæn glat overflade. Gem en lille smule pistaciecreme til pynt. Stil gerne kagen på køl natten over, for at være sikker på, at den har sat sig helt.
  8. Rul den grønne marcipan ud som et langt bånd. Det skal være langt og højt nok til at dække kagens kant hele vejen rundt. Marcipankanten markeres med en kagerulle med små blomster på, der kan også markeres med andre ting f.eks. en hjerteudstikker eller andre fine mønstre for at give kagen en flot finish.
  9. Drys kagen med hakkede pistacienødder rundt langs kanten af kagen. Pisk fløden til flødeskum og lav små toppe rundt langs kagens kant – skiftevis med flødeskum og resten af pistaciecremen.
  10. Afslut med blomster af hvid marcipan og mynteblade.

Tip

Find flere lagkageopskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften