Gulerodskage med fondant gulerødder 14
Her er en opskrift på en unik gulerodskage med lækker vaniljecreme der udfordrer den ellers klassiske gulerodskage. Kagen kan pyntes med choko karamel og små gulerødder lavet af fondant.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 personer
-
Kagebunde
- 150 g Farin
- 150 g Sukker
- 2,50 dl Olie
- 4 Æg
- 300 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 1 tsk Natron
- 2 tsk Kanel (stødt)
- 0,50 tsk Ingefær (stødt)
- 1 knsp. Salt
- 150 g Gulerødder
-
Creme
- 3,50 dl Sødmælk
-
Pynt
-
-
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør farin og sukker sammen. Tilsæt olien og et æg ad gangen og rør rundt. Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og salt og rør det i dejen. Riv gulerødderne fint og bland i dejen.
-
Kom dejen i en smurt rugbrødsform og bag ved 160°C i ca. 40-45 minutter. Når kagen er afkølet, deles den i 3 lag.
-
Hæld indholdet fra posen med ODENSE Vaniljecreme i en skål, og tilsæt sødmælken. Pisk blandingen med en håndmixer i 5 min. på højeste niveau. Cremen fordeles jævnt på de 3 lag.
-
Kagens top pyntes med ODENSE Choko Karamel og fondantgulerødder.
Tip
Find flere lagkageopskrifter lige her.