Påskesmåkager med chokolade og safran 20
Småkager med safran, marcipan, revet citronskal og hakket mælkechokolade er den perfekte påskesmåkage. Opskriften er simpel, og det kræver blot en time at forberede de skønne småkager. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når småkagerne skal dekoreres, så der er rig mulighed for at dekorere kagerne med alt godt fra påsken. Og så er det en hyggelig aktivitet, som børnene kan være med til.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
- 1 knsp. Safran ca. 0,1 gram
- 0,50 dl Flormelis
- 150 g Hvedemel
- 0,50 Citron - revet citronskal (økologisk)
- 125 g Smør
- 1 Æggeblomme
-
Pynt
-
Smeltet ODENSE Mørk Overtræk 150 g
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Stød safranen, og bland med flormelis, så det får farve.
- Tilsæt mel, revet marcipan og citronskal, og bland det grundigt, så farven fra safran træder frem.
- Smuldr smørret i blandingen, tilsæt chokolade, og saml dejen med æggeblomme.
- Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse, og udstik med en rund udstiksform, eller en rund udstiksform med bølgekant.
- Læg de udstukket kager på en bageplade, og bag dem i 8-10 minutter ved 180° C.
- Afkøl kagerne på en bagerist, og pynt med smeltet overtræk og farvet glasur - lad fantasien få frit spil.
Tip
Find alle vores opskrifter til påske lige her.