Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutterSamlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
50 minutter
Vurder denne opskrift
Din vurdering er modtaget
4 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser
Påskeæg med marcipan og lime 8
Disse skønne påskeæg smager himmelsk, og vil vække glæde på ethvert påskebord. Påskeæggene er lavet af marcipan og lime, og overtrukket med tempereret mørk chokolade. Æggene kan med fordel pyntes med smeltet hvid chokolade og en god omgang revet limeskal. Påsken er ikke det samme uden påskeæg, og de er altså bare bedst, når de er hjemmelavede.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 stk.
- 0,25 stk. Lime (saft heraf)
- Limeskal til pynt
-
Udstyr
Sådan gør du
- Ælt marcipan sammen med limesaft.
- Del marcipanen i 8 lige store stykker, og tril til æg evt. med ODENSE Mellem Æggeruller.
- Overtræk æggene med tempereret mørk chokolade, og pynt med smeltet hvid chokolade og revet limeskal.
Tip
Find alle vores opskrifter til påske lige her.
Læs mere om, hvordan chokoladen tempereres under Tips & Tricks.
Det er altid nemmere at temperere 200-400 g chokolade ad gangen, end små mængder. Har du chokoladerester, kan chokoladen altid anvendes senere.
Hvis ikke du vil temperere chokolade, kan du anvende ODENSE Mørk Overtræk i stedet.
Lignende opskrifter
Påskeæg med nougatcrunch
Påskeæg med nougatcrunchPåskekage med nougat og knas
Påskekage med nougat og knasPåskeæg med nougat og lakrids
Påskeæg med nougat og lakridsPåskeæg med Baileys og marcipan
Påskeæg med Baileys og marcipanPåskeæg med lakrids
Påskeæg med lakridsFyldte påskeæg med svesker og rom
Fyldte påskeæg med svesker og romPåskeæg med orangetrøffel
Påskeæg med orangetrøffelPåskeæg med nougat og Mix Knas
Påskeæg med nougat og Mix KnasPåskeæg med toffee og lakrids
Påskeæg med toffee og lakridsPåskeæg med skovbærfyld
Påskeæg med skovbærfyldFyldte påskeæg med karamel krokant
Fyldte påskeæg med karamel krokantPåskekage med hvid chokolade
Påskekage med hvid chokoladeEspresso ameretto lagkage
Espresso ameretto lagkageCognacpåskeæg
CognacpåskeægHjemmelavede påskeæg med citronlikør
Hjemmelavede påskeæg med citronlikørHjemmelavede påskeæg med nougat
Hjemmelavede påskeæg med nougatCitronmazarin med karamelliseret marcipanlåg
Citronmazarin med karamelliseret marcipanlågPåskeæg med nougat og salte sukkermandler
Påskeæg med nougat og salte sukkermandlerPåskeæg med lakrids, citron og hindbær
Påskeæg med lakrids, citron og hindbærHjemmelavede påskeæg med jordbær
Hjemmelavede påskeæg med jordbærSmå citrontærter
Små citrontærterKaramelpåskeæg
KaramelpåskeægPåskeæg med mørk chokolade og hindbær
Påskeæg med mørk chokolade og hindbærLyserøde påskeæg med rosastøv
Lyserøde påskeæg med rosastøvPåskeæg med mælkechokolade og miniperler
Påskeæg med mælkechokolade og miniperlerPåskeæg med skovbær og lyserød chokolade
Påskeæg med skovbær og lyserød chokoladePåskeæg med lakrids og hvid chokolade
Påskeæg med lakrids og hvid chokoladeGuldæg - påskeæg med guld
Guldæg - påskeæg med guldHvide påskeæg med hindbærstøv
Hvide påskeæg med hindbærstøvProdukter i opskriften
Original ODENSE Marcipan 200g
Pris 39,95 DKK
ODENSE Mørk Chokolade 55% 200 g
Pris 59,95 DKK
ODENSE Hvid Chokolade 200 g
Pris 53,95 DKK
ODENSE Mellem Æggeruller til marcipanæg á 25g.
Pris 449 DKK