Påskekage med lemoncurd og brændt marengs 12
Årets påskekage er imponerende smuk. Den gemmer på 3 kagebunde med både chokolade og marcipan, lagt sammen med lemoncurd og flødeskum. Kagen pyntes afslutningsvis med brændt marengs og Mix Knas.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Kagebunde (3 stk.)
- 225 g blødt Smør
- 225 g Sukker
- 3 store Æg
- 225 g Hvedemel
- 3 tsk Bagepulver
- 2 dl Sødmælk
-
Fyld
- 3 dl Piskefløde
- 300 g Lemoncurd (kan købes på glas)
-
Brændt marengs
- 70 g Pasteuriserede æggehvider
- 70 g Sukker
- 70 g Flormelis
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Kagebunde: Kom smør og sukker i en skål og pisk det sammen.
- Tilsæt æggene et ad gangen.
- Bland hvedemel med bagepulver og vend i dejen sammen med mælken.
- Riv marcipanen groft.
- Hak chokoladen og vend i dejen sammen med marcipanen.
- Fordel 1/3 af dejen i en smurt springform ca. 20 cm diameter og bag ved 175 grader varmluft i ca. 20 min.
- Tag forsigtigt kagebunden ud af formen og gentag med resten af dejen, indtil du har bagt 3 bunde i alt.
- Pisk fløden til skum. Læg den ene kagebund på et fad og smør med lemoncurd.
- Top forsigtigt med halvdelen af flødeskummet.
- Læg den anden bund forsigtigt over og top med endnu et lag lemoncurd og resten af flødeskummet.
- Læg forsigtigt den sidste bund over og dæk kagen med husholdningsfilm.
- Stil kagen på køl i min. 3 timer, gerne til næste dag.
- Brændt marengs: Pisk æggehviderne stive.
- Tilsæt sukker og pisk til sejt skum.
- Sigt nu flormelis i massen og pisk til en luftig marengs.
- Top kagen og siderne skødesløst med marengsmassen.
- Brænd den efterfølgende med en lille gasbrænder og pynt med Mix Knas og et drys Guld støv.
Tip
Find alle vores opskrifter til påske lige her.