Sværhedsgrad
Arbejdstid
1,5 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
4 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 4 anmeldelser

Nøddekage med nougat- og citronmousse 12

En rigtig luksuskage, som vil stå smukt på ethvert påskebord. Kagen er en smule svær at lave, men er bestemt besværet værd.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
Tænd ovnen på 180˚C. Smør en springform på ca. 24 cm med fedtstof og drys med mel.

 

Hasselnøddebunde
  1. Pisk æggene med sukkeret til en tyk æggesnaps. Vend mel, hasselnøddemel og bagepulver i æggemassen til dejen er ensartet, og hæld den på springformen.
  2. Bag lagkagebunden i ca. 25 minutter eller indtil en tandstik kommer ren ud. Det er vigtigt, at kagen er gennembagt, da den ellers kan have tendens til at falde lidt sammen på midten.
  3. Lad kagen køle af i formen, og vend den så ud på et bord. Del kagen i 3 bunde på tværs og læg et stykke bagepapir imellem så bundene ikke klistrer sammen (Hvis det er svært at skære kagen i 3 bunde, kan den sagtens laves med 2 bunde i stedet).
Citroncreme
  1. Start med at lave citroncremen ved at smelte den hvide chokolade over vandbad ved lavest mulige varme. Hvid chokolade brænder hurtigt på, pga det høje indhold af sukker.
  2. Rør citronsaft og skal med lemoncurden og vend chokoladen i.
  3. Pisk fløden til skum og vend skummet i chokoladeblandingen. Det er vigtigt, at chokoladen har stuetemperatur, og ikke er for varm, så skummet ikke klasker.
  4. Læg den nederste bund i springformen og fordel citroncremen ovenpå. Læg den næste bund på.
Nougatmousse
  1. Lav nougatcremen ved at lægge husblassen i blød i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Hak den bløde nougat op i lidt mindre stykker og læg den i en skål.
  3. Bring mælken i kog, sluk for varmen og kom den udblødte husblas i mælken – rør til den er helt smeltet.
  4. Hæld 1/3 af den varme mælk over nougaten. Pisk med et piskeris til blandingen er glat og fin – tilsæt resten af den varme mælk og pisk til blandingen har samme fine glatte konsistens.
  5. Pisk fløden til blødt skum i en anden skål og når nougatblandingen er ca. fingervarm, (ikke varmere), vendes flødeskummet i.
  6. Smør halvdelen af nougatcremen over som næste lag på kagen. Kom sidste kagebund på og smør sidste halvdel af nougatcremen på toppen af kagen.
  7. Sæt kagen på køl et par timer. Den sætter sig hurtigt over et par timer.
Marcipankant
  1. Marcipankanten laves ved at ælte marcipan, flormelis og glukosesirup sammen til en ensartet masse.
  2. Rul marcipanen ud til et bælte som er lige så langt som springformen. Sørg for at marcipanen hele tiden er til at flytte på ved at have flormelis på bordet.
  3. Opmål og skær marcipanen til mens den ligger på bordet, den skal være 2 cm højere end kagens højde. Læg forsigtigt marcipanen rundt om kagen.
Nougatsmørcreme
  1. Lav nougatsmørcremen ved at piske smørret med flormelis til en lys og luftig crème. Det tager omtrent 3-4 minutter.
  2. Smelt imens nougaten over vandbad ved lav varme og køl ned til stuetemperatur.
  3. Hæld nougaten over smørcremen lidt ad gangen under vedvarende piskning.
  4. Fyld smørcremen på en sprøjtepose med en rosettylle og sprøjt rundt i kanten af kagen som vist på billedet. Alternativt kan man lave små rosetter hele vejen rundt.
Pynteæg
  1. Påskeæggene laves ved at ælte enten blå eller gul fondant med samme mængde hvid og brun fondant. Sådan får æggene den let marmorerede effect, så de ligner rigtige små æg.
  2. Læg æggene på lige inden servering.

Tip

Find flere lagkageopskrifter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften