Appelsinkage med marcipan og glasur 6
Har du lyst til at servere en anderledes skærekage end de velkendte klassikere, så kommer her en skærekage med et tvist. En lækker, frisk og sød skærekage med en raffineret smag af syrlig appelsin og rund og blød marcipan. Du kan pynte kagen, ligesom du ønsker. Vi har her pyntet med en tyk glasur, friske appelsinskiver og ristede mandelflager. Lige til at gå til - men med en smag ud over det sædvanlige.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
- 150 g Smør
- 3 stk. Æg
- 150 g Sukker
- 150 g Hvedemel
- 1,50 tsk Bagepulver
- 0,50 dl Appelsinsaft
- Reven Appelsinskal fra 2 appelsiner
-
Glasur
- 150 g Flormelis
- Appelsinsaft
-
Pynt
- 1 Appelsin til pynt
- 2 spsk Mandelflager
- Flormelis til pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Appelsinkage
- Smelt smørret.
- Pisk æggene og sukkeret sammen til det er hvidt og skummende.
- Riv marcipanen groft, og vend det i massen.
- Bland hvedemelet og bagepulveret sammen. Rør skiftevis disse tørre ingredienser, det smeltede smør, og appelsinskallen og -saften i blandingen.
- Hæld dejen i en smurt rugbrødsform (1 liters form) beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 175˚C varmluft i ca. 45 min.
- Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
- Afkøl kagen før den vendes ud.
Glasur
- Rør flormelissen og appelsinsaften sammen til en tyk glasur, og dekorer kagen.
Pynt
- Rist mandelflagerne til de er gyldne på en tør pande, og afkøl dem.
- Pynt kagen med frisk appelsin i tynde skiver og ristede mandelflager på toppen.
- Drys med sigtet flormelis.
Tip
Find flere kageopskrifter lige her