Citronmåne-bradepandekage 30
Hvad er bedre end en lækker citronmåne? Det skulle da lige være en hel bradepande med citronmåne nok til 30 personer. I opskriften her er der tilsat marcipan, der gør kagen endnu mere saftig og lækker, og som giver et fantastisk modspil til den friske smag fra citronsaft og -skal.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 30 personer
- 430 g Sukker
- 430 g blødt Smør
- 10 Æg (stuetemperatur)
- 360 g Hvedemel
- 1,50 tsk Bagepulver
- 3 stk. Citroner (saft og skal)
- 500 g Flormelis
- Lidt kogende Vand
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Marcipan og sukker æltes grundigt sammen. Dette gøres nemmest ved brug af en røremaskine med spartel.
- Det bløde smør røres i marcipanmassen af to omgange.
- Æggene tilsættes et ad gangen, og der røres grundigt indimellem hvert æg tilsættes.
- Mel og bagepulver blandes og sigtes i dejen. Citronsaft og -skal tilsættes, og det røres grundigt sammen.
- Kom dejen i stor bradepande med bagepapir i bunden (den dybe bradepande, der passer til din ovn), og bag den ved 160°C grader i ca. 30 min.
- Lad kagen køle godt af.
- Bland en tyk glasur af lidt kogende vand og flormelis. Glasuren skal være så tyk, at den ikke flyder af kagen. Fordel glasuren på den afkølede kage.
Tip
Kagen kan med fordel bages dagen før servering og blot opbevares tildækket på køkkenbordet. Holdbarheden er 5 dage.