Dessertbrownie 12
Prøv denne lækre, intense brownie toppet med ganache og chokoladesauce. Kagen har et fint og enkelt udtryk, men en rig og og intens smag, der er næsten helt konfektagtig. Kagen rækker til mange, og smager fantastisk sammen med lidt vaniljeis. Så lækker, at den bare MÅ prøves.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Brownie
- 100 g Smør
- 2 Æg
- 225 g Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- 100 g Hvedemel
- 30 g Kakaopulver
- Lidt Flagesalt
-
Ganache
- 1 dl Piskefløde
- 25 g Smør
- 2 spsk Glukosesirup
-
Topping
- Flagesalt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Brownie:
- Smelt smørret og chokoladen, og lad det køle af. Pisk ægget, sukkeret og vaniljesukkeret luftigt sammen. Sigt hvedemelet og kakaoen i dejen sammen med den afkølede smør- og chokoladeblanding. Vend til sidst lidt flagesalt i.
- Hæld dejen i en smurt springform på ca. 22 cm diameter. Bag kagen ved 170 grader i 30 min. Afkøl kagen.
Ganache:
- Hak de to slags chokolade, og kom stykkerne i en skål. Varm fløden op i en gryde med smør og glukosesirup. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør til en blank og flot ganache. Stil ganachen på køl et par timer.
- Frigør kagen fra formen. Placer den på et fad, sæt kagefolie omkring kagen og ringen fra kageformen på igen. Rør i chokoladeganachen, og fordel den over kagen. Stil kagen tildækket på køl til næste dag.
Servering:
- Dekorer kagen med chokoladesauce, frosne brombær, skovsyre og chokoladekugler. Ved servering skær kagen i pæne stykker, og anret på tallerkener med lidt chokoladesauce i bunden.
Tip
Kagen bliver bedst, når den tilberedes dagen før, den skal serveres.
Se alle vores brownie-opskrifter her.
Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.