Æbleroser med marcipan 12
Her har du en forbavsende nem opskrift på superfine æbleroser med marcipan og filodej. Æbleroserne er superflotte og dekorative, og vil med garanti pryde ethvert bord, og ikke mindst imponere dine gæster.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 6 saftige Æbler
- 75 g Smør
- 1 Æg
- Sødemiddel efter smag
- 4 plader Filodej
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Halvér æblerne, fjern kernehuset med en ske, og skær æblerne i meget tynde skiver fra blomst til stilk. Læg skiverne i iskoldt vand, så de ikke bliver brune.
-
Rør smør, marcipan og æg cremet, og smag til med sødemiddel.
-
Skær hver plade filodej i 3 lange strimler, og læg et fugtigt viskestykke over, så de ikke tørrer ud og knækker.
-
Smør marcipancremen ud på dejstrimlen i et tyndt jævnt lag. Læg æbleskiverne en anelse taglagt oven på dejstrimlen i en stribe på den øverste halvdel og med buen opad. Buen skal være over dejkanten. Fold den nederste halvdel af dejkanten op over, så æblerne ligger som en tagryg pakket ind i dejstrimlen. Rul dejstrimlen, således at den passer ned i en smurt muffinform (ikke alt for stramt)
-
Bag æbleroserne 15 min. ved 200°C i muffinforme. Tag dem ud, placer dem på en bageplade og bag dem endnu 5-10 min. nederst i ovnen, så dejen bliver gylden og sprød. Nyd dem lune og friskbagte.
Tip
Find flere dessertopskrifter eller æblekage-og tærteopskrifter lige her.