Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Blåbærsemlor med hvid chokolade 20

Disse lækre svenske semlor med blåbær er fyldt med hvid chokolade og flødeskum, og de smager himmelsk. Den friske smag af bær suppleres af den lækre marcipanfyldning samt flødeskum, der er blandet med smeltet hvid chokolade. Servér dem til en kop kaffe og fejr din fastelavn på svensk manér.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

  • Semlor

  • 2,50 dl Mælk
  • 50 g Gær
  • 70 g Sukker
  • 0,25 tsk Salt
  • 100 g optøede Blåbær fra frost
  • 100 g Smør , stuetemperatur
  • 1 tsk Kardemomme
  • 550 g Hvedemel
  • Fyldning

  • 50 g Vand
  • 6 dl Piskefløde
  • Perlesukker til dekoration
  • Æg til pensling

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Varm mælken til 37 °C og opløs gæren heri. Tilsæt lidt efter lidt de resterende ingredienser til bollerne. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
  2. Del dejen i 20 stykker og rul dem runde. Placér dem på en bageplade, og lad dem hæve tildækket i ca. 40 minutter.
  3. Pensl bollerne med pisket æg og drys med flormelis og rørsukker. Bag bollerne ved 200°C i ca. 10-12 minutter.
    Bland ODENSE Original marcipan med vand, til en blød mandelfyldning.
  4. Del de afkølede boller og sprøjt mandelfyldningen i bunden af bollerne.
  5. Pisk fløden let. Tilsæt fløden lidt ad gangen, til den smeltede chokolade. Sprøjt cremen i bollen, sæt låget på og pynt evt. med flormelis.

Tip

Find alle opskrifter til fastelavn lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften