Semlor med sukkerdrys 20
Semlor er det svenske svar på en fastelavnsolle. Semlor minder meget om vores danske gammeldags fastelavnsbolle, og smager fantastisk med et twist af kardemomme! Når dine semlor er færdigbagt fylder du dem først med en skøn marcipan- og mandelmasse, hvorefter du sprøjter flødeskum i dem og sætter låg på igen.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Boller
- 2,50 dl Mælk
- 50 g Gær
- 70 g Sukker
- 0,25 tsk Salt
- 100 g Smør stuetemperatur
- 1 tsk stødt Kardemomme
- 550 g Hvedemel
-
Pynt
- 1 Æg
- 2 tsk Vaniljesukker
- 2 tsk Sukker
-
Mandelfyldning
- 25 g hakkede Mandler
- 25 g Mandelsplitter
- 0,50 tsk stødt Kardemomme
- 2 tsk Vaniljesukker
- 45 g Flormelis
- 0,75 dl Mælk
- 5 dl Piskefløde
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Boller
- Varm mælken til 37°C og opløs gæren heri. Tilsæt lidt efter lidt alle ingredienserne til bollerne. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min.
- Del dejen i 20 stykker og rul stykkerne runde. Lad dem hæve på en tildækket bradepande i ca. 40 min. Bag bollerne ved 200°C i ca. 10-12 min.
- Pensl bollerne med pisket æg og drys med en blanding af vaniljesukker og sukker.
Mandelfyldning
- Bland alle ingredienserne sammen med undtagelse af mælken. Mælken hældes i lidt efter lidt under omrøring indtil massen er ensartet. Kom mandelmassen i en sprøjtepose.
- Pisk fløde til flødeskum.
- Klip en trekant i de afkølede boller, og sprøjt først mandelfyldningen i bunden og derefter flødeskum med en stjernetyl. Pres forsigtig toppen på plads, og dine semlor er klar til servering.
Tip
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.