Fastelavnsboller med kransekagemasse 20
Nem opskrift på åbne fastelavnsboller med marcipan. De åbne fastelavnsboller har et festligt udtryk, hvor fyldet er synligt og får tænderne til at løbe i vand. I denne opskrift har vi skudt genvej og anvendt vores færdiglavede kransekagemasse. Det gør bagetiden kortere, så du hurtigere kan holde den gamle fastelavnstradition i hævd og nyde de lækreste fastelavnsboller.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Boller
- 300 g Hvedemel
- 75 g Margarine
- 1,50 dl Mælk
- 1 Æg
- 30 g Gær
- 50 g Sukker
-
Pynt og fyld
- 100 g Mandelflager
- 50 g Flormelis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Mel og margarine smuldres sammen. Gæren røres ud i mælken, og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Ælt dejen til den er smidig og sæt til hævning i 30 minutter.
-
Bollerne formes, vendes i mandelflager og sættes på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i 30 minutter.
-
Dernæst laves fordybningerne i bollerne og kransekagemasse fordeles i hullerne. Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter.
-
Bollerne bages i ca. 10 minutter ved 225° C, til de er gyldenbrune. Drys med formelis inden servering.
Tip
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.