Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Fastelavnsboller med kransekagemasse 20

Nem opskrift på åbne fastelavnsboller med marcipan. De åbne fastelavnsboller har et festligt udtryk, hvor fyldet er synligt og får tænderne til at løbe i vand. I denne opskrift har vi skudt genvej og anvendt vores færdiglavede kransekagemasse. Det gør bagetiden kortere, så du hurtigere kan holde den gamle fastelavnstradition i hævd og nyde de lækreste fastelavnsboller.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

  • Boller

  • 300 g Hvedemel
  • 75 g Margarine
  • 1,50 dl Mælk
  • 1 Æg
  • 30 g Gær
  • 50 g Sukker
  • Pynt og fyld

  • 100 g Mandelflager
  • 50 g Flormelis

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Mel og margarine smuldres sammen. Gæren røres ud i mælken, og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Ælt dejen til den er smidig og sæt til hævning i 30 minutter.
  2. Bollerne formes, vendes i mandelflager og sættes på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i 30 minutter.
  3. Dernæst laves fordybningerne i bollerne og kransekagemasse fordeles i hullerne. Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter.
  4. Bollerne bages i ca. 10 minutter ved 225° C, til de er gyldenbrune. Drys med formelis inden servering.

Tip

Find alle opskrifter til fastelavn lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften