Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Marcipanboller 20

Nem opskrift på lækre fastelavnsboller med marcipan. Denne opskrift er blandt farvoritterne af vores fastelavnsopskrifter og med god grund. De er er nemme at lave, og så smager de himmelsk med det lækre marcipanfyld. Pynt dem med glasur eller server dem helt uden pynt og lad den lækre fastelavnsbolle tale for sig selv.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

  • Boller

  • 300 g Hvedemel
  • 75 g Margarine
  • 30 g Gær
  • 1 Æg
  • 1,50 dl Mælk
  • 50 g Sukker
  • Fyld

  • 75 g Flormelis
  • 75 g Margarine

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Mel og margarine smuldres sammen. Gæren røres ud i mælken og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Sættes til hævning i 30 minutter.
  2. Fyld: Bland flormelis og revet marcipan sammen. Ælt blandingen sammen med margarine.
  3. Dejen slås ned og formes til boller. Rul ud til cirkler. Læg 1 tsk. (ca. 10 g) fyld pr. bolle. Luk dejen sammen om fyldet. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nederst. Pensl med æg. Lad dem hæve i 30 minutter. Bag bollerne ved 225° C til de er gyldenbrune.

Tip

Find alle opskrifter til fastelavn lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften