Fastelavnsboller af wienerdej med jordbærcreme 8
Er det første gang, du skal bage fastelavnsboller? Så har vi her en supernem opskrift på de lækreste hjemmebagte fastelavnsboller. Disse fastelavnsboller er lavet på en crossiantdej eller wienerdej, som du blot køber på frost eller køl, og så du får en af de klassiske wienerdejsfastelavnsboller. Fyld de hjemmebagte fastelavnsboller med en skøn jordbærcreme. Kan du skaffe friske jordbær, kan du lægge dem imellem for at understøtte den lækre creme.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Fastelavnsboller
- 80 g Sukker
- 0,50 tsk Vaniljesukker
- 80 g Margarine stuetemperatur
- 2 pk Croissantdej eller wienerdej
-
Creme
- 300 g Jordbær (evt. fra frost, optøede)
- 150 g Sukker
- 0,50 Vaniljestang
- 250 g Mascarpone
- 1 tsk Citronskal økologisk, fintrevet
- 1 spsk Citronsaft fra citron
- 2 dl Piskefløde
-
Pynt
-
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Rør bagemarcipan, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsæt den bløde margarine lidt efter lidt.
- Rul wienerdejen eller croissantdejen ud på et stykke bagepapir, og skær ud i firkanter af 10x10 cm. Rul en lille kugle af marcipanmassen, og placer på de udskårne firkanter af wienerdej eller croissantdej.
- Fold de 4 hjørner ind mod midten og tryk dem blødt ned i marcipanmassen. Fold derefter de 4 nye hjørner ind mod midten. De 4 nye hjørner skal ikke ligeså langt ind som de første hjørner, da der skal skabes en rund facon.
- Lad fastelavnsbollerne hæve i ca. 1 time. Bag bollerne ved 180°C i ca. 12-14 min.
- Når bollerne er afkølet, flækkes de på midten.
- Kom jordbær, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en kasserolle. Lad det simre i ca. 15 minutter. Sæt jordbærrene koldt indtil brug.
- Pisk mascarpone med den kolde jordbærkompot, citronskal og smag til med citronsaft. Brug en elpisker til en creme. Fløde piskes til skum.
- Jordbærcreme og flødeskum fyldes i sprøjteposer og sprøjtes på bunden af fastelavnsbollerne. Pynt med fx rosa støv eller frysetørret hindbær.
Tip
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.