Fastelavnsboller deluxe 20
Verdens bedste fastelavnsboller! Disse deluxe fastelavnsboller er blandt vores farvorittopskrifter. De åbne fastelavnsboller fyldes med marcipan rørt op med cognac og pyntes med hasselnøddeflager. Cognacen gør dem ikke særlig børnevenlige, men giver til gengæld fastelavsnbollerne en skøn smag og komplimenterer marcipan godt.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Boller
- 300 g Hvedemel
- 75 g Margarine
- 1,50 dl Mælk
- 1 Æg
- 30 g Gær
- 50 g Sukker
-
Fyld
- 2 spsk Cognac
-
Pensling
- 1 Æg
-
Pynt
- Hasselnøddeflager
- Glasur af flormelis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Mel og margarine smuldres sammen. Gæren røres ud i mælken og tilsættes sammen med æg og sukker. Sættes til hævning i 30 minutter.
-
Fyld: Marcipanen røres sammen med cognac.
-
Dejen slås ned og formes til boller og der laves en fordybning i midten af bollerne. Læg 1 tsk. (ca. 10 g) fyld pr. bolle. Pensl med æg og lad dem hæve i yderligere 30 minutter. Bag bollerne ved 225°C til de er gyldenbrune.
-
Hasselnøddeflager drysses over bollen. Pynt de afkølede boller med glasur.
Tip
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.