Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Fastelavnsboller med remonce og chokoladeskum 12

Er du vild med fastelavnsboller med fyld, må du prøve disse skønne fastelavnsboller, der er fyldt med både remonce og en chokoladeflødeskum. Fastelavnsbollerne bages som en klassisk gammeldags fastelavnsbolle med den lækre marcipan remonce indeni. Når bollerne er kølet af, skæres de midt over og fyldes med chokoladeflødeskummet. Vi garanterer, at de vil forsøde din fastelavn.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Rør gæren ud i lun mælk og pisk ægget i. Smuldr smørret i en skål med 150 g hvedemel og tilsæt sukker, salt og vaniljesukker. Rør gærblandingen i dejen og slå den grundigt med en ske. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen til den er blank og smidig. Lad dejen hvile i 15 minutter.
  2. Rør smør, sukker og marcipan sammen til en remonce.
  3. Chokoladeskum: Varm 1 dl fløde op til kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt den finthakkede chokolade heri. Tilsæt resten af fløden, rør det sammen og afkøl det i køleskabet.
  4. Rul dejen ud til ca. 30 x40 cm og skær den i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm. Fordel remoncen midt på kvadraterne, fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt i 30-45 minutter. Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200° C.
  5. Chokoladeskum: Pisk den kolde chokoladefløde til skum. Flæk bollerne og fyld dem med chokoladeskum.
  6. Pynt med flormelis eller smeltet chokolade og servér.

Tip

Bollerne kan fryses ned til senere brug. Lad dem tø op i en frysepose ved stuetemperatur.
Fyld bollerne og pynt dem inden servering.

Find alle opskrifter til fastelavn lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften