Fastelavnsscones med marcipan, hvid chokolade, sveske og flødeskum 12
Er du på udkig efter en fastelavnsbolle med et tvist, så har vi her opskriften på skønne fastelavnsscones, som både er nemme at lave og og smager helt forrygende. De smørbagte søde fastelavsscones med marcipan gemmer også på hvid chokolade, frugt og flødeskum.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Scones
- 500 g Hvedemel
- 3 tsk Bagepulver
- 3 spsk lyst Rørsukker
- 0,50 tsk fint Salt
- 1 tsk Kardemomme, stødt
- 150 g blødt Smør
- 2 Æg
- 2 dl Piskefløde
- 1 Æg til pensling
-
Fyld
- 5 dl Piskefløde
- 250 g Sveske marmelader eller færdig sveskegrød
- Lidt Flormelis til drys
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Scones:
- Bland hvedemel, bagepulver, rørsukker, salt og kardemomme i en skål.
- Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.
- Smuldr smørret i melblandingen og tilsæt den revne marcipan og æggene.
- Saml dejen med fløden.
- Hak chokoladen og ælt den i dejen, til dejen er glat og smidig. Tilsæt evt. lidt hvedemel, hvis dejen bliver for fugtig.
- Rul dejen ud på et meldrysset køkkenbord til den har en tykkelse på ca. 1,5 cm.
- Udstik dejen til scones med udstikker på 6-7 cm i diameter.
- Læg sconesne på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i 12-15 min. til de er gyldne. Afkøl sconesne på en bagerist.
Fyld:
- Pisk fløden til skum, og kom den i en sprøjtepose med tylle i.
- Skær toppen af sconesne, og smør med sveskemarmelade/grød (er du ikke så meget til svesker, kan du anvende en anden type marmelade).
- Sprøjt nu flødeskummet flot op på sconesne, og læg lågene på.
- Drys med sigtet flormelis og guldstøv.
Tip
Hvis du er mere til mørk chokolade, kan den hvide chokolade sagtens erstattes med mørk.
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.