Fastelavnsboller med æble 20
Utraditionel opskrift på fastelavnsboller, hvor fyldet består af friske æbler skåret i små stykker og blandet med skøn marcipan og kanel. Perfekt opskrift på fastelavnsboller til dig, der er vild med æbler i bagværk. Brug eventuelt et syrligt æble til den søde marcipan og få en perfekt kombination af syrlighed og sødhed i dine fastelavnsboller.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Boller
- 300 g Hvedemel
- 75 g Margarine
- 1,50 dl Mælk
- 30 g Gær
- 1 Æg
- 50 g Sukker
-
Fyld
- 100 g Æbler
- Kanelsukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Mel og margarine smuldres sammen. Gæren røres ud i mælken, og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Sættes til hævning i 30 minutter.
-
Fyld: Bland æblestykker med kanelsukker og marcipan.
-
Dejen slås ned og formes til boller. Rul ud til cirkler. Læg 1 tsk. (ca. 10 g) fyld pr. bolle. Luk dejen sammen om fyldet. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nederst. Pensl med æg. Lad dem hæve i 30 minutter. Bag bollerne ved 225° C til de er gyldenbrune.
Tip
Dekoration: ODENSE Overtræk er nemt og praktisk og fås i både hvid, lys og mørk. Smelt overtrækket i vandbad eller mikroovn og dyp bollerne i heri. Drys evt. med krymmel eller hakkede nødder.
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.