Nem æble-dessert 4
En nem og hurtig æble trifli, som også smager skønt.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 personer
-
Æblekompot
- 1 dl Vand
- 0,50 Vaniljestang
- 50 g Sukker
- 6 Æbler
-
Marcipancrumble
-
Chokolademousse
- 2 dl Piskefløde
-
Tilbehør
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Skræl æblerne og skær dem i både. Kog dem derefter møre med vand, sukker og kornene fra vaniljestangen. (Vaniljestangen må gerne lægges ved og blot fiskes op efter kogning).
-
Tilbered marcipancrumble ved at ”brække” marcipanen ud i små stykker og bag den på en bageplade i ovnen ved 150° C. i ca. 15 min.
-
Hak chokoladen fint. Kog 1 dl piskefløde op og hæld den over chokoladen imens det piskes godt sammen. Sæt chokoladen til side indtil den har stuetemperatur. Pisk imens den sidste dl piskefløde til flødeskum og bland den i chokolademassen.
-
Servering: Fordel halvdelen af æblerne i 4 glas, drys crumble over i et fint lag og fordel derefter chokolademousse oven på og top med en smule karamelsauce. Dette gentages indtil der ikke er mere, der skal gerne være 2-3 lag i alt.
Tip
Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.