Sværhedsgrad
Arbejdstid
50 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
24 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Panna cotta dessert med mandler og safranpærer 8

Prøv denne fantastiske panna cotta dessert med mandler og safranpærer. Dine gæster vil elske den! Følg instruktionerne herunder.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

  • 5 Pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g Sukker
  • 1,50 dl Ahornsirup
  • 1 liter Sødmælk
  • 10 bl. Husblas
  • 50 g Mandelflager (ristede)
  • 4 dl Appelsinjuice (god)
  • 100 g Sukker
  • 5 Kardemommekapsler
  • 0 g Safran
  • 3 Pærer (slanke og faste)

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Pisk æggeblommer, sukker, ahornsirup og revet marcipan sammen til en tyk creme. Bring mælk og fløde i kog, pisk mælken i æggecremen og kom cremen tilbage i gryden. Varm cremen op under konstant omrøring til den begynder at creme en smule (cremen må ikke koge).
  2. Læg husblassen i blød i koldt vand, pres vandet fra og smelt det i den varme creme.
  3. Rist mandelflagerne i ovnen og fordel dem i 8 høje glas skyllet i koldt vand. Fordel cremen i glassene og sæt dem i køleskabet til næste dag.
  4. Bring appelsinjuice, sukker og frøene fra kardemommekapslerne i kog, og kog til en tynd sirup. Tilsæt safran og kog endnu 2 minutter.
  5. Skær pærerne i skiver på den lange led (ca. 16 skiver i alt). Læg pæreskiverne i en skål, hæld lagen over og lad det trække til det er helt koldt, gerne til næste dag.
  6. Vend cremen ud af glasset og lad to pæreskiver hvile op ad cremen. Dryp med lidt af lagen fra pærerne og server.

Tip

Find flere opskrifter på desserter lige her.

Produkter i opskriften