Panna cotta dessert med mandler og safranpærer 8
Prøv denne fantastiske panna cotta dessert med mandler og safranpærer. Dine gæster vil elske den! Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
- 5 Pasteuriserede æggeblommer
- 50 g Sukker
- 1,50 dl Ahornsirup
- 1 liter Sødmælk
- 10 bl. Husblas
- 50 g Mandelflager (ristede)
- 4 dl Appelsinjuice (god)
- 100 g Sukker
- 5 Kardemommekapsler
- 0 g Safran
- 3 Pærer (slanke og faste)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Pisk æggeblommer, sukker, ahornsirup og revet marcipan sammen til en tyk creme. Bring mælk og fløde i kog, pisk mælken i æggecremen og kom cremen tilbage i gryden. Varm cremen op under konstant omrøring til den begynder at creme en smule (cremen må ikke koge).
-
Læg husblassen i blød i koldt vand, pres vandet fra og smelt det i den varme creme.
-
Rist mandelflagerne i ovnen og fordel dem i 8 høje glas skyllet i koldt vand. Fordel cremen i glassene og sæt dem i køleskabet til næste dag.
-
Bring appelsinjuice, sukker og frøene fra kardemommekapslerne i kog, og kog til en tynd sirup. Tilsæt safran og kog endnu 2 minutter.
-
Skær pærerne i skiver på den lange led (ca. 16 skiver i alt). Læg pæreskiverne i en skål, hæld lagen over og lad det trække til det er helt koldt, gerne til næste dag.
-
Vend cremen ud af glasset og lad to pæreskiver hvile op ad cremen. Dryp med lidt af lagen fra pærerne og server.
Tip
Find flere opskrifter på desserter lige her.