Æble-nougat dessert 6
Med en kombination af nougat, marcipan, nødder og æbler, er denne dessert helt perfekt til den søde tand. Servér den lun med rørt is eller flødeskum.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
-
Æblebund
- 450 g Æbler i både
- 65 g Smør
- 80 g Hasselnøddeflager
- 30 g Rosiner
- 15 g Vaniljesukker
- Lidt Kanel (stødt)
-
Nougatmasse
- 60 g Smør
- 1 Æg
- 35 g Hvedemel
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Æblebund: Skær æblebådene i terninger. Kog dem møre i smør. Kom hasselnødder, rosiner og vaniljesukker i, og kog det hele ind ved svag varme. Skær marcipanen i terninger og vend dem i lidt kanel. Bland marcipan og æblemassen sammen, og fordel den i 6 små ovnfaste skåle.
-
Nougatmasse: Bland tempereret nougat og smør med æg og hvedemel og pisk kraftigt i 3-5 minutter. Fordel nougatmassen oven på æblerne i skålene. Pynt med hasselnøddeflager. Bagetid ca. 20 minutter ved 180°C.
Tip
Servér æble-nougat desserten med rørt is eller flødeskum.
Find flere dessertopskrifter eller æblekage-og tærteopskrifter lige her.