Luksusdessert med marcipan 6
Her har du en opskrift på en skøn luksus dessert, hvor der både indgår delvist hjemmelavet hindbær-is, chokoladeskåle, mandelcreme og sprøde bagte marcipan-spåner.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
-
Bagte marcipanspåner
-
Hindbæris
- 1 liter Vaniljeis
- 1 Vaniljestang
- 50 g Hindbærmarmelade
-
Chokoladeskåle
-
500 g
-
Mandelcreme i chokoladeskåle
- 3,50 dl Sødmælk
- 1 cl Rom
- 2,50 dl Piskefløde
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Bagte marcipanspåner: Høvl tynde spåner af marcipanen med en ostehøvl. Læg strimlerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ca. 8-10 minutter ved 180 ° C.
- Hindbæris: Arbejd vaniljeis og hindbærmarmelade sammen med kornene fra en stang vanilje. Sæt isen på frost. Resterende is kan gemmes i fryseren.
- Chokoladeskåle: brug en muffinformplade eller en anden form eller skål der passer. Temperer chokolade og hæld ud over skålen eller formen der står "på hovedet" med den buede form opad. Lad skålene hærde og gem til servering
- Mandelcreme i chokoladeskåle: Pisk ODENSE Vaniljecreme med sødmælk, og pisk herefter marcipanen i og smag til med 1-2 cl rom. Pisk fløden og vend den i cremen. Kom mandelcremen i chokoladeskålene.
- Servér nytårsdesserten smukt portionsanrettet med isen skåret i trekantsstykker, mandelcremen i chokoladeskålene og marcipanspånerne og frugt anrettet som et bål.
Tip
Det kræver lidt øvelse at lave fine chokoladeskåle, men prøv dig lidt frem med det du har. Hvis ikke du vil temperere chokoladen, så kan du bruge mørk overtræk i stedet. Desserten kan sagtens serveres uden chokolade skåle og blot med chokolade stykker eller spåner.
Find flere opskrifter på desserter lige her.