Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Luksusdessert med marcipan 6

Her har du en opskrift på en skøn luksus dessert, hvor der både indgår delvist hjemmelavet hindbær-is, chokoladeskåle, mandelcreme og sprøde bagte marcipan-spåner.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Bagte marcipanspåner: Høvl tynde spåner af marcipanen med en ostehøvl. Læg strimlerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ca. 8-10 minutter ved 180 ° C.
  2. Hindbæris: Arbejd vaniljeis og hindbærmarmelade sammen med kornene fra en stang vanilje. Sæt isen på frost. Resterende is kan gemmes i fryseren.
  3. Chokoladeskåle: brug en muffinformplade eller en anden form eller skål der passer. Temperer chokolade og hæld ud over skålen eller formen der står "på hovedet" med den buede form opad. Lad skålene hærde og gem til servering
  4. Mandelcreme i chokoladeskåle: Pisk ODENSE Vaniljecreme med sødmælk, og pisk herefter marcipanen i og smag til med 1-2 cl rom. Pisk fløden og vend den i cremen. Kom mandelcremen i chokoladeskålene.
  5. Servér nytårsdesserten smukt portionsanrettet med isen skåret i trekantsstykker, mandelcremen i chokoladeskålene og marcipanspånerne og frugt anrettet som et bål.

Tip

Det kræver lidt øvelse at lave fine chokoladeskåle, men prøv dig lidt frem med det du har. Hvis ikke du vil temperere chokoladen, så kan du bruge mørk overtræk i stedet. Desserten kan sagtens serveres uden chokolade skåle og blot med chokolade stykker eller spåner.

Find flere opskrifter på desserter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften