Marcipankage med jordbæris og mørk chokolade 6
Det tager kun 30 minutter at forberede denne nemme opskrift, og blot 1 time at færdiggøre. Det betyder at vores opskrift på marcipankage med jordbæris og mørk chokolade er en af vores mere nemme desserter. Udover at være nem, så er det også opskrift, der giver et flot og lækkert resultat, som både børn og voksne vil sætte pris på. Kagerne kan evt. pyntes med hjemmelavede chokoladedekorationer, så de får et festligt udtryk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
- 1 dl Pasteuriseret æggehvide
- 3 tsk Sukker
- 1 tsk Kartoffelmel
- 1 dl Pasteuriseret æggehvide
- 100 g Sukker
- 1 liter Jordbæris
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Marcipanen varmes op til 45° C i mikrobølgeovn og arbejdes derefter sammen med æggehvide, sukker og kartoffelmel.
-
Æggehvide og sukker piskes op og blandes med den lune masse.
-
Massen fyldes i silikoneforme, ca. 2, dl, og bages i vandbad ved 170° C i 35 minutter (vandbad laves ved at hælde vand i en bradepande hvori silikoneformene stilles). Efter bagningen vendes kagerne ud af formen.
-
Kagerne pyntes som vist på foto med chokoladesnirkler (se hvordan under Tips & Tricks) og serveres med jordbæris, og evt. frisk frugt.
Tip
Find flere opskrifter på desserter lige her.
Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.