Sværhedsgrad
Arbejdstid
15 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
45 minutter
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Citronvafler med birkes og hvid chokoladesauce 16

Har du lyst til en prøve en vaffel med et frisk tvist? Så foreslår vi denne vaffel med revet citronskal og blå birkes. Den syrlige smag kan med stor fordel gå igen i en topping af eksempelvis frisk passionsfrugt og lemoncurd. Serveres dette i kombination med ODENSE's søde, hvide chokoladesauce og eventuelt brændt marengs, så kan fuglene nærmest høres synge, uanset hvilket tidspunkt på dagen og året, vaflerne serveres.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 16 stk.

  • 300 g Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 3 spsk Sukker
  • 4 Æg
  • Skal af en halv Citron
  • 0,50 dl blå birkes
  • 5 dl Sødmælk
  • 200 g Smør
  • Pynt

  • Lemoncurd
  • Passionsfrugt
  • Brændt Marengs

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Pisk melet, bagepulveret, sukkeret, og æggene sammen med et piskeris.
  2. Riv skal af en halv citron og tilsæt skallen og blå birkes i dejen.
  3. Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens der piskes grundigt.
  4. Smelt smørret, og tilsæt det langsomt i dejen.
  5. Forvarm vaffeljernet, og bag vaflerne. Smør evt. vaffeljernet med smør, hvis vaflerne sidder fast.

Tip

Hvis du ønsker at vaflerne skal have mere sprødhed, afkøl dem på en rist før servering. 

Find alle opskrifter på lækre pandekager og vafler lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften