Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 6 anmeldelser

Citronmuffins 10

Her har du en opskrift på de lækreste hjemmebagte citronmuffins, der er supernemme at lave. De færdigbagte muffins toppes med marengs, som du enten kan vælge at brænde med en gasbrænder for et fint og lækkert resultat, eller du kan spise dine citronmuffins med marengstoppingen, som den er.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

  • Citronmuffins

  • 1 Citron
  • 100 g blødt Smør
  • 100 g Flødeost
  • 150 g Sukker
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 2 Æg
  • 200 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • Marengs:

  • 2 Æggehvider (á 36 g/stk)
  • 125 g Sukker

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Citronmuffins:

  1. Riv citronen og pres citronsaften ud i en skål.
  2. Pisk smør, flødeost, sukker, vaniljesukker, citronskal og citronsaft sammen til en luftig masse.
  3. Pisk æggene et ad gangen i massen (pas på med at piske det for meget, ellers vil det skille).
  4. Bland derefter hvedemel og bagepulver i massen og vend dejen godt sammen.
  5. Skær marcipanen ud i små firkanter og bland det sammen i dejen.
  6. Hæld dejen i muffinsforme og bag ved 180°C i ca. 25-30 minutter.

Marengs:

  1. Pisk æggehviderne helt hvide til en luftig skum. Tilsæt sukkeret en skefuld ad gangen til alt sukkeret er tilsat.
  2. Fordel med en ske marengsen på toppen af de bagte citronmuffins, og brænd med en lille gasbrænder (efter eget ønske - du kan også sagtens undlade at brænde marengsen).

Tip

Find flere muffinsopskrifter her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften