Sværhedsgrad
Arbejdstid
10 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
45 minutter
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Citronpandekager med birkes og hvid chokoladesauce 14

Du har helt sikkert smagt pandekager, men har du smagt pandekager med en perfekt balance mellem syrligt og sødt? Den her pandekageopskrift, må du simpelthen ikke snyde dig selv for. Pandekagerne er bagt med citron og blå birkes, og så er de toppet med hvid chokolade, lemoncurd, citronsorbet og revet citronskal. Hvis du vil gå all in, kan du yderligere toppe med frisk passionsfrugt, mynte og brændt marengs.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 stk.

  • 250 g Hvedemel
  • 0,50 tsk Salt
  • 1 spsk Sukker
  • 2 Æg
  • Skal fra en halv Citron
  • 0,50 dl blå birkes
  • 6 dl Sødmælk
  • Smør til stegning
  • Pynt

  • Lemoncurd
  • Is eks. citronsorbet
  • Evt. Passionsfrugt
  • 1 Evt. Mynte
  • 1 Evt. brændt Marengs

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Pisk melet, saltet, sukkeret, og æggene sammen med et piskeris.
  2. Riv skal fra halvdelen af en citron, og tilføj det i dejen sammen med de blå birkes. 
  3. Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens der piskes grundigt, så der undgås klumper. Dejen kan sigtes, hvis der er klumper i.
  4. Forvarm en pande, tilføj lidt smør, og steg tynde pandekager. Vend pandekagerne, når de er gyldne på den ene side. 

Tip

Pandekagerne kan opbevares i køleskabet og lunes i ovn eller mikroovn.

Find alle opskrifter på lækre pandekager og vafler lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften