Citroncreme med marcipancrumble 4
Vores skønne citroncreme med marcipancrumble indeholder mange lækre ingredienser, som f.eks. frisk citronsaft, frisk timian, hvid hakket chokolade og den skønneste marcipan. Hele herligheden kan med fordel anrettes i flot service og serveres som nytårsdessert, også selvom opskriften kun tager 1,5 time at følge.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 personer
- frisk Timian
-
Citroncreme (tilberedes dagen før)
- 100 g Citronsaft (saften fra ca. 3 citroner)
- 0,50 dl Piskefløde
-
Lys chokolademousse (Tilberedes dagen før)
- 0,50 dl Piskefløde
- 0,50 dl Piskefløde (pisket til flødeskum)
-
Marcipancrumble
- 60 g Rørsukker
- 60 g Hvedemel
- 30 g Smør (smeltet)
-
Marengs
- 50 g Pasteuriserede æggehvider
- 50 g Sukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Citroncreme
- Kog citronsaft og fløde op og hæld den over den hakkede hvide chokolade. Rør indtil chokoladen er smeltet og kom derefter husholdningsfilm over.
- Sæt på køl til dagen efter.
Chokolademousse
- Kog fløden op og hæld den over den hakkede lyse chokolade. Rør indtil chokoladen er smeltet og sæt den til side indtil den har stuetemperatur.
- Pisk fløden til flødeskum og vend den i chokoladecremen.
- Hæld chokoladecremen i en skål og sæt den på køl til dagen efter.
Marcipancrumble
- Bland alle ingredienser til en crumble, som derefter smuldres ud på en bageplade med bagepapir.
- Bag (varmluft) ved 200° C i ca. 12-15 min. indtil crumblen har en flot lysebrun farve.
Marengs
- Pisk æggehviderne sammen med sukkeret til en fast marengs.
Samling
- Læg marengs-klumper ned i en dyb skål med en ske og brænd den gylden på overfladen med en gasbrænder.
- Pisk citroncremen en smule tykkere og fordel små skefulde rundt om marengsen. Læg også små skefulde lys chokolademousse ned i skålen sammen med marengs og citroncreme.
- Sprøjt små toppe med pistaciemasse ned i cremen.
- Drys til sidst med marcipancrumble ud over desserten og pynt af med frisk timian.
Tip
Find flere dessertopskrifter lige her.
Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.