Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
35 minutter
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Pavlova med jordbær og citron-basilikumsirup 8

Pavlova er en skøn og frisk dessert som laves på en sprød marengsbund. Her får du vores bud på en skøn pavlova med jordbær og citron-basilikumsirup.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Pisk æggehviderne stive. Drys sukkeret i lidt ad gangen mens der piskes, og pisk til marengsen er sej. Vend revet marcipan, chokolade samt revet citronskal i.
  2. Fordel marengsen på en bageplade med bagepapir i 8 lige store toppe og gør den en anelse fladere med bagsiden af en ske. Bag marengsen ved 125 °C i ca. 45 min. så den er sprød. Kan også laves som en stor rund eller firkantet marengs, bages 45-60 min.
  3. Bring citronskal, sukker, citronsaft og basilikumblade i kog og kog til konsistensen er som tynd sirup. Si siruppen og sæt den til afkøling.
  4. Pisk fløden til flødeskum og skær de rensede jordbær i mindre stykker. Kom flødeskummet på de afkølede marengs og pynt med jordbær. Hæld lidt sirup over og servér.

Tip

Kan også laves som en hel kage.
Opbevares i kagedåse.

Find flere opskrifter på pavlova, desserter og kager lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften