Jordbær- og chokolademuffins 16
Prøv vores opskrift på de søde, hjerteformede jordbær- og chokolademuffins, der passer perfekt til at fejre kærligheden på Valentinsdag. Opskriften er nem at tilgå, og på bare 40 minutter har du 16 lækre, små valentinsmuffins.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 16 stk.
- 150 g Smør
- 3 Æg (str. M/L)
- 100 g Sukker
- 150 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 8 Jordbær (friske, store og flotte)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Smelt smør ved svag varme i en gryde. Hak chokoladen, og smelt den under omrøring i det varme smør.
-
Pisk æg og sukker til en luftig og skummende æggesnaps.
-
Riv marcipanen i æggesnapsen, og pisk til den er luftig og cremet.
-
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og rør det sammen med chokoladesmørret.
-
Fordel dejen i smurte muffinsforme, gerne hjerteformede, og kom et halvt jordbær i hver. Lad skærefladen på jordbærret vende op ad.
-
Bag kagerne i 20 minutter ved 180°C. Afkøl og drys dem let med flormelis.
Tip
Der indgår hvid chokolade i opskriften på vores muffins, men du kan også sagtens bruge mørk chokolade. Kagerne kan efterfølgende pyntes med flormelis eller kakaodrys.