Jordbærtærte med kransekage og bagt appelsincreme 10
Lækker jordbærkage med et twist. Tærtebunden laves på klassisk vis med kransekagemasse, men tilføjet mascarpone og revet skal fra en appelsin. Jordbærkagen kan med fordel dækkes med et lag af smeltet mørk chokolade, inden de friske jordbær lægges på - ligesom du også kan udskifte appelsinskal med citronskal for at give kagen en lidt mere syrlig twist. Det bliver ikke mere sommer, end når der bliver serveret en jordbærtærte.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Mørdej
- 200 g Hvedemel
- 0,50 dl Sukker
- 125 g Smør
- 1 Æg (str. S)
-
Fyld
- 2 Æg
- 250 g Mascarpone eller anden flødeost naturel
- Appelsinskal fra 1 øko appelsin
-
Pynt
- 500 g Jordbær (friske)
Sådan gør du
-
Bland hvedemel og sukker, smuldr smørret i melet og saml dejen med 1 æg. Læg den i køleskabet 30 min.
-
Rul dejen ud, så den passer til en tærteform og kom den heri.
-
Pisk kransekagemasse, æg, mascapone og revet appelsinskal sammen og hæld cremen i tærteformen.
-
Bag tærten nederst i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter.
-
Lad tærten køle helt af og pynt den med masser af jordbær skåret i skiver.
Tip
Prøv evt. at dække den afkølede kage med et lag smeltet ODENSE Mørk Chokolade, inden de friske jordbær lægges på. Den færdige kage kan drysses med lidt flormelis.