Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 8 anmeldelser

Jordbærtærte med kransekage og bagt appelsincreme 10

Lækker jordbærkage med et twist. Tærtebunden laves på klassisk vis med kransekagemasse, men tilføjet mascarpone og revet skal fra en appelsin. Jordbærkagen kan med fordel dækkes med et lag af smeltet mørk chokolade, inden de friske jordbær lægges på - ligesom du også kan udskifte appelsinskal med citronskal for at give kagen en lidt mere syrlig twist. Det bliver ikke mere sommer, end når der bliver serveret en jordbærtærte.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

  • Mørdej

  • 200 g Hvedemel
  • 0,50 dl Sukker
  • 125 g Smør
  • 1 Æg (str. S)
  • Fyld

  • 2 Æg
  • 250 g Mascarpone eller anden flødeost naturel
  • Appelsinskal fra 1 øko appelsin
  • Pynt

  • 500 g Jordbær (friske)

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Bland hvedemel og sukker, smuldr smørret i melet og saml dejen med 1 æg. Læg den i køleskabet 30 min.
  2. Rul dejen ud, så den passer til en tærteform og kom den heri.
  3. Pisk kransekagemasse, æg, mascapone og revet appelsinskal sammen og hæld cremen i tærteformen.
  4. Bag tærten nederst i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter.
  5. Lad tærten køle helt af og pynt den med masser af jordbær skåret i skiver.

Tip

Prøv evt. at dække den afkølede kage med et lag smeltet ODENSE Mørk Chokolade, inden de friske jordbær lægges på. Den færdige kage kan drysses med lidt flormelis.

Find flere opskrifter på jordbærtærter og jordbærkager her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften