Flagkage med jordbær 25
Her er opskriften på en lækker jordbærtærte dekoreret som Dannebrogsflag. Jordbærkagen er helt ideel til sommerens festlige lejligheder, såsom fødselsdag, studenterfest eller jubilæum. Kagen består af en lækker mazarinbund, mørk chokolade, vaniljecreme toppet med friske jordbær og små rød-hvide Dannebrogsflag lavet i marcipan.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 25 personer
-
Bund
- 300 g Sukker
- 300 g blødt Smør
- 6 stk. Æg
- 60 g Hvedemel
-
Vaniljecreme fyld
- 3 dl Sødmælk
- 2 dl Piskefløde
-
Pynt
- 500 g Jordbær
Sådan gør du
- Sæt smør og æg frem, så det har rumtemperatur, når du skal bruge det.
- Ælt marcipan og sukker sammen.
- Ælt først halvdelen af det bløde smør i marcipanmassen (med hånden eller med en røremaskine). Rør derefter resten af det bløde smør i, og tilsæt efterfølgende fem af æggene, men ét ad gangen mens der røres mellem hvert æg.
- Tilsæt mel sammen med det sidste æg, og rør massen sammen.
- Smør en stor bradepande (ca 30x40 cm) grundigt med smør i hjørner og på siderne, læg bagepapir i, og fordel mazarinmassen i.
- Bag mazarinbunden ved 190 grader i ca. 30 min. Bunden skal være mørk, gylden og gennembagt, før den er færdig.
- Hak eller riv chokoladen, og drys den over bunden, så snart kagen kommer ud af ovnen. Lad chokoladen smelte helt. Fordel chokoladen jævnt på bunden med bagsiden af en ske, og lad det hele køle af.
- Hæld indholdet fra posen med ODENSE Vaniljecreme i en skål, og tilsæt sødmælken. Pisk blandingen med en håndmixer i 5 min. på højeste niveau. Pisk fløden let op, og vend i vaniljecremen.
- Fordel 1/3 af cremen på mazarinbunden, og sprøjt den resterende creme på kagen i et kors (evt. rester af cremen kan serveres ved siden af)
- Rens jordbærrene, men undgå helst at skylle dem, da de vil suge vandet til sig. Skær stilken af, og del jordbærrene i halve og kvarte. Fordel jordbærrene på de 4 firkanter, så de danner et dannebrogsflag.
- Pynt med flag lavet i hvid og rød marcipan.
- Server jordbærtærten med det samme, eller opbevar den i køleskabet til senere på dagen. Jordbærtærten smager allerbedst samme dag, som den er pyntet med de friske, sprøde bær.
Tip
Mazarinmasse bør røres så lidt som muligt, da man ellers vil få luft i massen, og den vil koge op under bagning.
Bunden kan med fordel bages dagen før, og opbevares i køleskabet. Den kan også fryses ned og bruges, når
lejligheden byder sig.