Pavlovakrans 8
Pavlova er en skøn og festlig dessert, der altid er et hit at servere. Derfor får du her en opskrift på en flot og lækker pavlovakrans toppet med flødeskum og friske bær. Pavlovaen egner sig perfekt som en sommerdessert, til en fødselsdag eller andre festligheder lejligheder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Marengs
- 4 Æggehvider (á 36 g/styk)
- 250 g Sukker
- 0,50 tsk Æblecidereddike eller anden form for eddike
-
Topping
- 0,50 liter Piskefløde
- Friske Bær fx jordbær og hindbær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Marengs:
- Pisk æggehviderne helt hvide til en luftig skum. Tilsæt derefter en skefuld sukker ad gangen, mens du pisker sukkeret og den luftige masse sammen til en marengs.
- Tilsæt eddike til marengsen, og pisk yderligere i ca. 5-10 minutter, indtil massen har fået en sej og blank konsistens.
- Riv marcipanen på et rivejern, og vend det i marengsen med en dejskraber. Fyld derefter marengsen i en sprøjtepose.
- Tegn en cirkel på ca. 22 cm. i diameter på et stykke bagepapir, og sprøjt marengsmassen ud i store runde toppe langs den tegnede cirkel, så du former en pavlovakrans.
- Bag pavlovakransen i ovnen i ved 135 grader i ca. 1 time, til den har en gylden farve.
Topping:
- Pisk piskefløde til en flødeskum, og fordel det ud på den færdigbagte pavlovakrans.
- Pynt med friske bær efter eget ønske.