Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,75 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 12 anmeldelser

Dagmartærte med remonce 10

Den klassiske dagmartærte kaldes også for 'smørkage' - og med god grund. Vi har suppleret den gavmilde mængde smør med marcipan, der gør remoncen endnu bedre. Denne lækre kage er en sand fornøjelse for smagsløgene. Den er god at servere til både hyggelige eftermiddagskaffestunder, til fødselsdag eller weekendkomsammen. Kagen er mild og svampet og er som regel et hit hos både de yngste og ældste. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

  • Gærdej

  • 1 dl Sødmælk
  • 25 g Gær
  • 100 g blødt Smør
  • 2 spsk Sukker
  • 2 Æg
  • 3 tsk stødt Kardemomme
  • 1 tsk fint Salt
  • 350 g Hvedemel
  • 1 Æg til pensling
  • Kagecreme

  • 1,50 dl Sødmælk
  • 2 Æggeblommer
  • 20 g Sukker
  • 10 g Majsstivelse
  • Korn af 1 Vaniljestang
  • Marcipanremonce

  • 150 g blødt Smør
  • 150 g Sukker
  • Pynt

  • 10 g Smør

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Gærdej

  1. Lun mælken, og kom den i en skål. Opløs gæren heri.
  2. Tilsæt smørret i tern, sukkeret og æggene, og rør sammen.
  3. Tilsæt kardemommen og saltet, og ælt nu hvedemelet i væsken lidt ad gangen. 
  4. Ælt dejen glat og smidig (hellere lidt klistret end tør af mel).
  5. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. 

Kagecreme

  1. Kom ingredienserne til cremen i en lille gryde, og pisk sammen.
  2. Varm op under omrøring, til cremen tykner. 
  3. Tag gryden af varmen, og afkøl cremen.

Marcipanremonce

  1. Rør smørret sammen med sukkeret og den groft revne marcipan til en remonce. 

Dagmartærte

  1. Tag 1/4 af dejen fra, og rul ud, så den passer i størrelsen til bunden af en tærte- eller springform på ca. 24 cm diameter.
  2. Smør formen godt, og læg dejen i bunden (sørg for at den går et par cm op over kanten).
  3. Fordel kagecremen, og en anelse remonce på dejen.
  4. Rul resten af dejen ud til et rektangel på ca. 30 x 40 cm.
  5. Fordel remoncen på dejen, og rul den sammen som en roulade.
  6. Skær dejen ud i ca. 10 tykke skiver, og læg dem i tærteformen med snippen nedad.
  7. Lad tærten hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
  8. Pensl med et sammenpisket æg, og bag tærten ved 175°C varmluft i ca. 30 min. til tærten er gylden.
  9. Afkøl tærten.

Pynt

  1. Smelt chokoladen og smøren sammen, og dekorer tærten.

Tip

Find flere opskrifter på kager og tærter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften