Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Brombærpocheret pæretærte med marcipan 8

Skal du imponere dine gæster? Så prøv den her opskrift på en tærte, der er lidt ud over det sædvanlige. Tærten består af en lækker kakao- og marcipanbund pyntet med flotte brombærpocherede pærer, der ligger som smukke vifter på kagen, og giver et fantastisk udtryk.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Bland mel, sukker, revet marcipan og kakao, og smuldr smørret i. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile mindst 30 min. i køleskabet, og rul den derefter ud, så den passer til tærteformen.
  2. Skræl og halvér pærerne, og fjern kernehusene med en ske. Bring brombær, vand, sukker og vanilje i kog. Kom pærerne i lagen, og lad dem simre 10 min., til de er næsten møre. Sluk, og lad pærerne trække i mindst 30 min.
  3. Rul tærtedejen ud, og læg den i formen. Rør smør, flormelis og marcipan blødt. Hak og smelt chokoladen over vandbad, og rør den i marcipanblandingen. Pisk ægget i, og hæld marcipanmassen i tærteformen.
  4. Tag pærerne op af lagen, snit dem på langs, men så de stadig hænger sammen ved stilken. Læg pærerne som en vifte i tærten, og bag tærten ved 200°C nederst i ovnen i ca. 35 min.
  5. Servér tærten kold evt. drysset med flormelis og med cremefraiche eller flødeskum til.

Tip

Tærten er fryseegnet.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften