Brombærpocheret pæretærte med marcipan 8
Skal du imponere dine gæster? Så prøv den her opskrift på en tærte, der er lidt ud over det sædvanlige. Tærten består af en lækker kakao- og marcipanbund pyntet med flotte brombærpocherede pærer, der ligger som smukke vifter på kagen, og giver et fantastisk udtryk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
- 125 g Hvedemel
- 25 g Sukker
- 2 spsk Kakao
- 100 g Smør
- 1 Æggeblomme
- 3 Pærer (faste)
- 150 g Brombær
- 4 dl Vand
- 300 g Sukker
- 0,50 Vaniljestang
- 75 g Smør
- 75 g Flormelis
- 1 Æg
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Bland mel, sukker, revet marcipan og kakao, og smuldr smørret i. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile mindst 30 min. i køleskabet, og rul den derefter ud, så den passer til tærteformen.
-
Skræl og halvér pærerne, og fjern kernehusene med en ske. Bring brombær, vand, sukker og vanilje i kog. Kom pærerne i lagen, og lad dem simre 10 min., til de er næsten møre. Sluk, og lad pærerne trække i mindst 30 min.
-
Rul tærtedejen ud, og læg den i formen. Rør smør, flormelis og marcipan blødt. Hak og smelt chokoladen over vandbad, og rør den i marcipanblandingen. Pisk ægget i, og hæld marcipanmassen i tærteformen.
-
Tag pærerne op af lagen, snit dem på langs, men så de stadig hænger sammen ved stilken. Læg pærerne som en vifte i tærten, og bag tærten ved 200°C nederst i ovnen i ca. 35 min.
-
Servér tærten kold evt. drysset med flormelis og med cremefraiche eller flødeskum til.
Tip
Tærten er fryseegnet.