Grov æbletærte med marcipancrumble 12
Denne opskrift består af en himmelsk grov æbletærte med en sprød marcipancrumble. Servér den med creme fraiche der er rørt op med vaniljesukker eller evt. vaniljeis.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
- 75 g Mandler (finthakkede)
- 50 g Havregryn
- 75 g Hvedemel
- 30 g Sukker
- 100 g Smør (blødt)
- 1 spsk Honning
- 4 Æbler
- Lidt Kanelsukker
- En håndfuld Mandler (hakkede) til pynt (ikke ristede)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Hak mandlerne og rist dem i ovnen ved 180⁰C i 10 minutter.
-
Bland havregryn, mel, sukker og ristede mandler og fordel i et smurt tærtefad på Ø 23 cm.
-
Rør i en røremaskine eller med en elpisker revet marcipan, smør og honning sammen og fordel ovenpå bunden med de tørre ingredienser. (Fordel evt. ved brug af en sprøjtepose).
-
Skær 4 æbler i tynde skiver og vend dem i kanelsukker. Læg æblerne i et fint mønster på kagen. Drys med hakkede mandler.
-
Bag kagen ved 180⁰C ca. i 30 min.
-
Server evt. med kold creme fraiche rørt op med lidt vaniljesukker eller en god vaniljeis.
Tip
Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.