Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 10 anmeldelser

Grov æbletærte med marcipancrumble 12

Denne opskrift består af en himmelsk grov æbletærte med en sprød marcipancrumble. Servér den med creme fraiche der er rørt op med vaniljesukker eller evt. vaniljeis. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

  • 75 g Mandler (finthakkede)
  • 50 g Havregryn
  • 75 g Hvedemel
  • 30 g Sukker
  • 100 g Smør (blødt)
  • 1 spsk Honning
  • 4 Æbler
  • Lidt Kanelsukker
  • En håndfuld Mandler (hakkede) til pynt (ikke ristede)

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Bland mel, sukker, revet marcipan og kakao, og smuldr smørret i. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile mindst 30 min. i køleskabet, og rul den derefter ud, så den passer til tærteformen.
  2. Skræl og halvér pærerne, og fjern kernehusene med en ske. Bring brombær, vand, sukker og vanilje i kog. Kom pærerne i lagen, og lad dem simre 10 min., til de er næsten møre. Sluk, og lad pærerne trække i mindst 30 min.
  3. Rul tærtedejen ud, og læg den i formen. Rør smør, flormelis og marcipan blødt. Hak og smelt chokoladen over vandbad, og rør den i marcipanblandingen. Pisk ægget i, og hæld marcipanmassen i tærteformen.
  4. Tag pærerne op af lagen, snit dem på langs, men så de stadig hænger sammen ved stilken. Læg pærerne som en vifte i tærten, og bag tærten ved 200°C nederst i ovnen i ca. 35 min.
  5. Servér tærten kold evt. drysset med flormelis og med cremefraiche eller flødeskum til.

Tip

Tærten er fryseegnet.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften