Grov æbletærte med marcipancrumble 12
Denne opskrift består af en himmelsk grov æbletærte med en sprød marcipancrumble. Servér den med creme fraiche der er rørt op med vaniljesukker eller evt. vaniljeis.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
- 75 g Mandler (finthakkede)
- 50 g Havregryn
- 75 g Hvedemel
- 30 g Sukker
- 100 g Smør (blødt)
- 1 spsk Honning
- 4 Æbler
- Lidt Kanelsukker
- En håndfuld Mandler (hakkede) til pynt (ikke ristede)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Bland mel, sukker, revet marcipan og kakao, og smuldr smørret i. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile mindst 30 min. i køleskabet, og rul den derefter ud, så den passer til tærteformen.
-
Skræl og halvér pærerne, og fjern kernehusene med en ske. Bring brombær, vand, sukker og vanilje i kog. Kom pærerne i lagen, og lad dem simre 10 min., til de er næsten møre. Sluk, og lad pærerne trække i mindst 30 min.
-
Rul tærtedejen ud, og læg den i formen. Rør smør, flormelis og marcipan blødt. Hak og smelt chokoladen over vandbad, og rør den i marcipanblandingen. Pisk ægget i, og hæld marcipanmassen i tærteformen.
-
Tag pærerne op af lagen, snit dem på langs, men så de stadig hænger sammen ved stilken. Læg pærerne som en vifte i tærten, og bag tærten ved 200°C nederst i ovnen i ca. 35 min.
-
Servér tærten kold evt. drysset med flormelis og med cremefraiche eller flødeskum til.
Tip
Tærten er fryseegnet.