Rabarbertærte med marcipan 10
Nem opskrift på lækker rabarbertærte med marcipan. De skønne rabarber placeres på tærtens bund, som består af mørdej og en lækker creme marcipan. Den færdige kage pyntes med flormelis og kagen kan med fordel serveres med kold creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. Husk at du kan købe vores gode marcipan i vores webshop og få den leveret lige til døren, så du nemt kan komme i gang med at bage.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
- 150 g Mørdej
- 400 g Rabarber (friske og tynde)
- 3 Æggeblommer
- 0,50 dl Flormelis
- 1 Vaniljestang (kornene)
- 75 g Hvedemel
- 3 Æggehvider (á 36 g/stk)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Tryk mørdej ud i bunden af en tærteform (dia. 21-24 cm) og læg ca. 200 g rabarber ovenpå med passende mellemrum.
-
Æggeblommer, flormelis og vaniljekorn piskes sammen. Marcipanen rives og piskes i æggemassen. Herefter tilsættes mel.
-
Æggehvider piskes op, og vendes med ægge/marcipan-massen, og det hele hældes ovenpå tærten. Til sidst lægges 200 g rabarber som afsluttende lag.
-
Tærten bages ved 180°C i ca. 40 minutter. Afkøl og servér, evt. med et drys flormelis.
Tip
Bagetid kan variere efter ovntype, hvilket kan forlænge bagetiden.
Hvis du ønsker at lave din egen mørdej klik her