Blomme-/blåbærtærte 8
Mangler du inspiration til en skøn tærte, der både smager himmelsk og er en fryd for øjet? Så prøv vores opskrift på den lækreste blomme-/blåbærtærte med mazarinkagebund. En perfekt dessert til store og små.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Tærtebund
- 200 g Hvedemel
- 75 g Sukker
- 125 g Smør (koldt)
- 1 Æggeblomme
-
Mazarinmasse
- 50 g Sukker
- 50 g Smør (blødt)
- 1 Æg
-
Blomme-/blåbærpuré
- 2 Blommer
- 150 g Blåbær
-
Blomme-/blåbærcreme
- 1,25 dl Piskefløde
- 100 g Sukker
- 2 Æg
- 75 g Æggeblommer
-
Pynt
- 1 Blomme og friske blåbær
-
ODENSE Choko - Karamelkugler 70 g rullet i
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Tærtebund: Bland mel og sukker. Smuldr smør i dejen, og saml dejen med æggeblommen. Sæt dejen på køl i ca. 30 min.
-
Bland marcipan og sukker godt sammen til mazarinmasse. Tilsæt smør lidt ad gangen, og tilsæt derefter ægget.
-
Rul tærtedejen ud i passende størrelse i forhold til form (ca. Ø20). Fyld tærten med mazarinmasse, og bag den ved 180°C. i ca. 20 min.
-
Blomme-/blåbærpuré: Skræl blommer, og skær dem i kvarte. Mos blåbær i en gryde, og kog blommer og blåbær sammen i ca. 10 min. ved svag varme. Mos blåbær og blommer sammen til en puré.
-
Blomme-/blåbærcremen: Pisk alle ingredienser sammen med din puré til en ensartet masse.
-
Tag tærten ud af ovnen efter 20 min., og fyld tærten med blomme-/blåbærcremen. Bag tærten videre ved 120°C i ca. 20 min.
-
Pynt evt. kagen som på foto.