Butterdejstærter med bær og marcipan 6
Opskrift på lækre, små tærter, som supernemt kan laves i et snuptag. Tærterne består af en bund af butterdej toppet med marcipanremonce, og pyntet med friske bær. Du kan evt. tilsætte lidt lakrids, citronskal eller anden smag til marcipanremoncen. ODENSEs Marcipan med forskellige typer smage, kan også med fordel bruges.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 stk.
- 1 rulle Butterdej
- 150 g Sukker + lidt ekstra til drys
- 100 g Smør (blødt)
-
Topping
- Jordbær og hindbær (friske)
-
Tilbehør
- Flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Tænd ovnen på 200˚C.
- Skær butterdejen ud i seks mindre firkanter, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Riv marcipanen ned i det bløde smør, tilsæt sukkeret, og rør remoncen blød og cremet.
- Spred et tyndt lag marcipanremonce ud over hver af butterdejstærterne (efterlad en halv cm. fri ude i kanten)
- Bag tærterne i ca. 15-18 minutter, til dejen er sprød og gylden. Tag tærterne ud, og fordel de friske bær ud over. Drys flormelis over med en sigte, og servér med flødeskum eller en kugle vaniljeis.