Chokoladecupcakes med appelsin og chokoladesmørcreme 12
Lækre, svampede chokoladecupcakes med både hvid og mørk chokolade samt et frisk tvist af appelsin. Kagerne er toppet med et tykt lag blød og cremet chokoladecreme. En kage der vil glæde både store og små chokoladeelskere. Cupcakene er skønne sammen med en kop kaffe, og eventuelt et glas mælk til de mindste.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Chokolade cupcakes
- 225 g Brun farin
- 3 Æg str. L
- 150 g Smør
- 200 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 30 g Kakaopulver
- 1 dl Appelsinjuice
- revet Appelsinskal fra 2 appelsiner
-
Chokoladesmørcreme
- 300 g blødt Smør
- 200 g Flormelis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Chokoladecupcakes
- Pisk den brune farin og æggene til det er skummende – i ca. 10 min.
- Smelt smørret ved svag varme.
- Hak de to slags chokolade.
- Bland melet med bagepulveret og kakaoen, og vend det i æggemassen skiftevis med det smeltede smør, appelsinsaften og -skallen og de to slags hakket chokolade. Vend forsigtigt dejen sammen.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme, og bag ved 200 grader i 15-20 min.
- Afkøl kagerne på en bagerist.
Chokoladesmørcreme
- Kom smørret og flormelissen i en skål, og pisk det godt sammen.
- Tilsæt chokoladesaucen, og vend i cremen til den er ensartet.
- Fordel chokoladesmørcremen i en sprøjteposer med stjernetylle og dekorer kagerne.
Tip
Find flere opskrifter på kage her.