Nem chokoladelagkage 10
Den helt klassiske chokoladekage er altid en sikker vinder. Pift den klassiske chokoladekage op med at servere denne lækre chokoladelagkage! Her har vi opskriften på den nemmeste chokoladelagkage der smager helt fantastisk!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
- 1 liter + 2,5 dl Piskefløde
- 3 Lagkagebunde (kakao)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Chokoladecreme: 1 liter fløde koges op, hældes over den hakkede chokolade, og røres sammen. Sættes på køl i mindst 6 timer - gerne natten over.
-
Kom ¼ liter piskefløde og halvdelen af chokoladecremen i en skål og pisk det langsomt sammen med en elpisker.
-
Pisk til chokoladeskummet er let og luftigt. Det vil skille hvis det piskes for længe.
-
Læg lagkagebundene sammen med chokoladeskummet.
-
Overtræk top og sider med det resterende chokoladecreme og pynt med ODENSE Chokoladespåner på toppen.
-
Sæt kagen på køl indtil servering. Den bliver kun bedre af at få lov til at trække lidt.
Tip
Det er nemt at trylle en lækker og festlig lagkage frem.
Bundene kan evt. først dryppes med lidt espresso, portvin, madeira, marsala, vin santo eller cognac, cointreau eller lignende. De kan også smøres med lidt appelsin- eller abrikosmarmelade .
Holder sig 2-3 dage på køl.
Ikke fryseegnet.
Se flere lagkageopskrifter lige her