Chokolade bananmuffins med chokolade chunks 18
Den nemmeste opskrift på chokolade bananmuffins, som smager helt fantastisk! Og med disse chokolade bananmuffins med en cremet chokoladeganache, kan du med garanti imponere både store og små! Følg den nemme opskrift herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 18 stk.
- 100 g blødt Smør
- 150 g Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- 3 Æg
- 2 modne Bananer
- 100 g Hvedemel
- 25 g Kakaopulver
- 1 tsk Bagepulver
- 1 knsp. Salt
-
Chokoladeganache
- 1 dl Fløde
- 20 g Glukose
- 25 g saltet Smør
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Bananmuffins
- Tænd ovnen på 175°C.
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk 1 æg i ad gangen.
- Mos bananerne med en gaffel, og rør bananmosen i dejen.
- Bland hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt, og sigt det i dejen.
- Hak chokoladen groft (med mindre du bruger ODENSE Chokolade Chunks) og skær marcipanen i små tern. Vend chokolade og marcipan i dejen.
- Fordel dejen i muffinsforme, og bag dem i ovnen ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagte. Afkøl muffins på en rist.
Chokoladeganache
- Kog fløde og glukose op, og hæld det over chokoladen.
- Rør ganachen grundigt sammen med en dejskraber.
- Når ganachen er omkring 40°C tilsættes smør. Blend derefter med en stavblender, til ganachen er helt blank.
- Fyld ganachen i en sprøjtepose, og sprøjt ud på kagen i fine rosetter eller andet ønsket mønster. (Er ganachen for blød, kan du sætte den i køleskabet, til den er blevet fastere)
Tip
Se alle vores opskrifter på banankage her.