Regnbuemuffins 12
De fineste, festlige, små muffins, som pynter på børnefødselsdagsbordet, eller ved anden festlig anledning. Regnbuerne er lavet af fondant, og kan varieres til lige præcis de farver, som man allerhelst vil have.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 200 g Hvedemel
- 1,50 tsk Bagepulver
- 0,50 tsk Salt (fint)
- 3 Æg (str. M)
- 150 g Sukker
- 100 g Smør (smeltet)
- 1 dl Mælk
-
Glasur
- 125 g Flormelis
- 100 g Smør (blødt)
-
Pynt
-
-
-
-
-
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Cupcakes: bland mel, bagepulver, revet marcipan og salt i en skål, og sæt til side.
- Pisk æggene med sukkeret, til blandingen er lys, tyk og skummende.
- Sigt melblandingen i æggesnapsen, og tilsæt smeltet smør, mælk og Chokolade Chunks. Vend dejen sammen med en dejskraber.
- Fyld formene 2/3 op med dejen, og bag dem i ca. 20 minutter i ovnen, til de er hævede og gyldenbrune på toppen. Tjek med en tandstik eller lignende, at kagerne er helt gennembagte, og giv dem evt. et par minutter mere.
- Smørcreme: pisk flormelis med smørret i 4-5 minutter, til massen er luftig, cremet og hvid. Smør et tyndt lag på hver kage.
- Rul den hvide fondant ud til ca. 3 mm tykkelse. Brug en udstikker, eller et glas med samme størrelse som kagerne, til at trykke cirkler ud, og sæt en cirkel på hver kage.
- Rul den farvede fondant i små pølser, læg dem ved siden af hinanden og bøj forsigtigt pølserne nedad, så de får form som en regnbue. Rul forsigtigt med en kagerulle, så rullerne sætter sig sammen, og regnbuen bliver fladet ud. Skær de ukurrante ender af og sæt en regnbue på hver kage.
Tip
Kagerne skal helst spises samme dag, eller opbevares i en lufttæt beholder til dagen efter, ellers vil fondanten gradvist tørre ud.