Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Vaniljemuffins 12

Her har du en opskrift på lækre vaniljemuffins med en skøn ostecreme på toppen. For et professionelt udtryk kan de færdigbagte muffins pyntes med dekorative motiver i fondant.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

  • Muffins

  • 1,50 Vaniljestænger
  • 255 g Sukker
  • 190 g Smør (blødt)
  • 3 Æg
  • 6 dl Hvedemel
  • 3 tsk Bagepulver
  • 2,50 dl Yoghurt naturel
  • Ostecreme

  • 150 g Smør (blødt)
  • 150 g Flormelis
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 300 g Flødeost naturel
  • Pynt

  • blandet med

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Flæk vaniljestængerne på den lange led, og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret. Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en hvid og luftig masse. Pisk længe, til sukkeret er opløst. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk massen sammen.
  2. Bland mel og bagepulver, og sigt det ned i æggemassen. Rør til sidst yoghurt i.
  3. Kom dejen i muffinforme, og bag ved 180°C varmluft i ca. 20 min.
  4. Pisk blødt smør, flormelis og vaniljesukker til en luftig masse. Tilsæt flødeost og pisk cremen til en ensartet masse.
  5. Kom ostecremen i en sprøjtepose med stjernetyl. Sæt små toppe på kagen, og pynt evt. med fondantdekorationer.