Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 34 anmeldelser

Chokoladekage med frosting 20

Her finder du vores opskrift på en klassisk chokoladekage med lækker chokoladesmørcreme. Pynt den med karamelstykker & chokoladespåner. Følg instruktionerne herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i formen. Pisk æg, kærnemælk og olie sammen i en skål. Bland hvedemel, sukker, kakao, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt sammen, og sigt det i dejen. Bryg en kop stærk kaffe, og rør den i dejen, til den er jævn og ensartet.
  2. Fordel dejen i en firkantet bageform str. 23x33 cm, og bag kagen i ovnen i 25 minutter, til den er gennembagt og giver efter ved et let tryk på overfladen. Afkøl kagen på en rist.

Mælkechokoladefrosting:

  1. Smelt mælkechokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk den smeltede chokolade, kakao og salt i smørcremen, til den er tyk og luftig.

Servering:

  1. Smør frostingen på kagen, og pynt med karamelfudge og chokolade spåner(eller karamelspåner) vendt i lidt guldstøv.

Tip

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften