Fodbold-chokoladekage med marcipan 10
Kender du en, der er ellevild med fodbold? Så vil den her fodbold-chokoladekage helt sikkert falde i god jord. Vi guider dig igennem opskriften, så du kan stå tilbage med et pragteksemplar af en kage. Perfekt til fødselsdag, konfirmation og andre festlige lejligheder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Kage
- 180 g Sukker
- 125 g Smør
- 3 g Æg
- 1 dl Piskefløde
- 175 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
-
Chokoladecreme
- 1 dl Piskefløde
- 25 g Smør
-
Pynt
- Evt. Flormelis til udrulning
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Kage:
- Ælt sukker og marcipan sammen, og tilsæt det bløde smør lidt efter lidt til en jævn masse.
- Rør et æg i ad gangen.
- Hak chokoladen groft. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den over chokoladen. Rør sammen til en blank chokoladecreme, som derefter røres i æggemassen.
- Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det ned i dejen. Rør det hele godt sammen, og fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 175⁰ C varmluft i ca. 40-45 min.
Chokoladecreme:
- Hak chokoladen groft. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den over chokoladen. Rør sammen til en blank chokoladecreme.
- Tilsæt det bløde smør i små bidder, og rør det ind i massen, til det er helt optaget. Hvis det er svært at få en blank creme, kan du med fordel anvende en stavblender til at gøre massen glat.
- Lad cremen hvile i en time ved stuetemperatur.
Opbygning:
- Befri kagen fra formen, og flæk den i to lige tykke bunde. Fordel to tredjedele af chokoladecremen mellem bundene, og smør kagen op med resten af cremen. Vær grundig ved opsmøringen, da et jævnt lag giver et flottere overtræk.
- Rul den hvide marcipan tyndt ud i lidt flormelis, og placer den på kagens overflade. Skær overflødigt marcipanovertræk væk (siderne skal ikke overtrækkes med hvid marcipan). Skær en femkant af sort marcipanovertræk, som placeres på midten. Lav herefter 5 halve femkanter, som skal illustrere fodboldens mønster. Placer disse langs kagens kant. Rul tynde tråde af sort overtræksmarcipan, som lægges på kagen som mønster, der samler de sorte femkanter. Nu ligner kagens overflade en fodbold. Dekorer evt. med et tal på midten.
- Rul den grønne overtræksmarcipan ud til et rektangel på ca. 6 x 70 cm., som skal blive til græskanten. Skær bunden helt lige og skær små frynser langs den øverste kant. Rul græskanten nænsomt sammen til en rulle, som nu kan vikles om kagen. Skær overflødig marcipan væk.
Tip
Se flere opskrifter på chokoladekage her.