Træstammer med marcipan med julekrydderi 15
Her får du opskriften på klassiske træstammer med et lille (men lækkert) tvist! Vi har nemlig tilføjet et strejf af jul til vores Originale Marcipan. Træstammerne er ellers, som man kender dem bedst- lavet på kagerester, chokolade og hindbærmarmelade.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 15 personer
-
Træstammer
- 400 g Kage (gerne en rest chokoladekage, sandkage, drømmekage eller muffins)
- 2 spsk Hindbærmarmelade
- 2 tsk Romessens
-
Pynt
- 2 brev Honningkagekrydderi
- Flormelis
Sådan gør du
- Smuldr kageresterne i en skål eller en foodprocessor, og bland med smeltet chokolade og hindbærmarmelade.
- Rør ingredienserne sammen til en fast masse, og smag til med romessens.
- Sæt kagemassen i køleskabet, til den er fast.
- Ælt marcipanen med honningkagekrydderi, til du har en ensartet masse.
- Rul trøffelmassen ud i passende aflange stykker.
- Drys lidt flormelis på bordet og rul marcipanen tyndt ud
- Pak ”kagepølsen” ind i det udrullede marcipan med julekrydderier, og skær ud i de ønskede, mindre stykker.
- Dyp træstammernes ender i den tempererede chokolade.
Tip
Ælt trøffelmassen med lidt mandelmel, hvis den er blevet for blød.
Opleves marcipanen for fugtig, kan der tilføjes lidt flormelis til massen. Er den derimod for tør, kan der med fordel tilsættes glukosesirup.
Revner den udrullede marcipan i overfladen, kan du fugte hænderne med en anelse vand for at glatte revnerne ud.