Vaniljekranse med marcipan 25
Vaniljekranse er en af julens mest elskede småkager, hvor den sprøde konsistens og den fine smag af vanilje vækker minder om hyggelige traditioner. I denne opskrift får de et lille løft med marcipan, som tilfører en mild sødme og gør dem ekstra lækre - uden at gå på kompromis med den klassiske smag. Perfekte til juletiden og en oplagt småkage at dele med familie og venner.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 25 stk.
-
Vaniljekranse med marcipan
- 250 g Hvedemel
- 175 g Smør
- 1 stk. korn fra Vaniljestang
- 125 g Sukker
- 1 stk. Æg
- 50 g Mandelmel
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Vaniljekranse
- Smuldr smørret og vaniljekornene i melet.
- Kom marcipan, mandelmel og sukker i dejen og saml dejen med æg.
- Sæt dejen i køleskabet i mindst 30 min.
- Stop dejen i en kødhakkermaskine med stjerneform eller i en bollesprøjte. Du kan også bruge en stofsprøjtepose med stjernetyl og sprøjte kransene direkte i cirkler, på bagepapir. Undlad at sætte dejen i køleskabet, hvis du bruger en sprøjtepose med tyl, da dejen ellers vil blive for hård.
- Lav stænger på 10 cm og drej dem til kranse.
- Bag ved 200°C i 7-9 min.
Tip
Kagerne holder sig bedst, hvis de opbevares i en lufttæt kagedåse.
Find flere opskrifter til julebag.
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.