Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,1 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 78 anmeldelser

Vaniljekranse med marcipan 25

Vaniljekranse er en af julens mest elskede småkager, hvor den sprøde konsistens og den fine smag af vanilje vækker minder om hyggelige traditioner. I denne opskrift får de et lille løft med marcipan, som tilfører en mild sødme og gør dem ekstra lækre - uden at gå på kompromis med den klassiske smag. Perfekte til juletiden og en oplagt småkage at dele med familie og venner.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 25 stk.

  • Vaniljekranse med marcipan

  • 250 g Hvedemel
  • 175 g Smør
  • 1 stk. korn fra Vaniljestang
  • 125 g Sukker
  • 1 stk. Æg
  • 50 g Mandelmel

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
Vaniljekranse 
  1. Smuldr smørret og vaniljekornene i melet.
  2. Kom marcipan, mandelmel og sukker i dejen og saml dejen med æg.
  3. Sæt dejen i køleskabet i mindst 30 min.
  4. Stop dejen i en kødhakkermaskine med stjerneform eller i en bollesprøjte. Du kan også bruge en stofsprøjtepose med stjernetyl og sprøjte kransene direkte i cirkler, på bagepapir. Undlad at sætte dejen i køleskabet, hvis du bruger en sprøjtepose med tyl, da dejen ellers vil blive for hård.
  5. Lav stænger på 10 cm og drej dem til kranse.
  6. Bag ved 200°C i 7-9 min.

Tip

Kagerne holder sig bedst, hvis de opbevares i en lufttæt kagedåse.

Find flere opskrifter til julebag.

Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften