Sværhedsgrad
Arbejdstid
50 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 4 anmeldelser

Fodboldkage 15

Her er en opskrift på en af vores lidt mere avancerede kager. Men frygt ej, vi hjælper dig i mål! Her får du nemlig opskriften på en flot fodboldkage med mazarinbund og lækker hvid chokolademousse. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 15 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Rør marcipan og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt smørret lidt ad gangen, derefter æggene et ad gangen. Vend derefter mel i og bland godt sammen. Smør massen ud på 2 bageplader med bagepapir og bag ved 160°C i ca. 20 min.
  2. Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Kog 3 dl fløde op og hæld den over chokoladen. Vrid husblassen fri for vand og kom den i chokoladen. Pisk det hele godt sammen til en ensartet masse. Lad cremen køle af til stuetemperatur. Pisk 3 dl piskefløde til flødeskum. Vend derefter flødeskummet i chokoladen.
  3. Samling: Kagen lægges sammen i 2 runde skåle (fx margretheskål 2,5 l). Skær bundene i forskellige ringe, så det passer til udformningen på skålene. Brug evt. skålene til at skære den største ring.
  4. Kom skiftevis bund, mousse, bund, mousse, etc. indtil skålene er fyldt op eller den har den ønskede størrelse (gem lidt mousse til at smøre kagen op med senere). Lad kagen stå på køl i min. 3 timer, gerne natten over.
  5. Vend kagerne ud af skålen og saml dem som en kugle. Man kan bruge den hvide chokolademousse til at sætte dem sammen med. Smør hele kagen op med det sidste hvide chokolademousse.
  6. Rul 400 g hvid marcipan ud og læg den over kagen. Derefter rulles hhv. 200 g hvid marcipan og 200 g rød marcipan tyndt ud og skæres i fem- og sekskanter og placeres på kagen, så der dannes et mønster, som på en fodbold.
  7. Sæt fem- og sekskanterne fast på kagen med en smule vand eller klar alkohol.

Tip

De røde femkanter skæres en smule mindre end de hvide sekskanter, da det derved er nemmere at samle femkanterne. Lav evt. en skabelon i pap og brug denne til at skære femkanterne.

Man kan også nøjes med kun at placere de røde femkanter på den hvide overtræk.

Find flere lagkageopskrifter lige her.

 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften